Kezdőlap heti kitekintő

    Pénziránytű Tanári Díj – akár 500.000 Ft támogatással

    A Pénziránytű Alapítvány ebben a tanévben is díjazza a pénzügyi tudatosság és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett kiváló pedagógusokat. A gyakorlatias, mindennapi pénzügyi ismeretek tanórai integrációját segítő projekt- és foglalkozástervek pedig nemcsak a diákok pénzügyi tudatosságát segítik, hanem mintául szolgálhatnak majd a pedagógus kollégák számára is.

    A Pénziránytű Tanári Díj – a pénzügyi nevelés elkötelezett támogatásáért és a módszertani kultúra fejlesztéséért – az Alapítvány egyik magas rangú szakmai elismerése, mellyel teret kívánnak adni a pénzügyi nevelés és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett pedagógusoknak jó gyakorlatuk bemutatására. 

    Az általános- és középiskolai tanárok az idei tanévben is a PÉNZ7 programsorozat tematikájához kapcsolódva és két kategóriában pályázhatnak. Projektterv kategóriában a 2023. évi PÉNZ7 Korszerű pénzkezelés témaköréhez, míg foglalkozásterv kategóriában a Korszerű pénzkezelés mellett a mindig aktuális Okosan a hitelekről témájához kapcsolódhatnak a pályázók.

    A díjazás mértéke projektterv kategóriában 500.000 forint és a pályamű önállóan, vagy párban – a díjazást megosztva – is benyújtható. A foglalkozásterv kategóriában elnyerhető támogatás összege személyenként a Korszerű pénzkezelés témakörben 200.000 forint, az Okosan a hitelekről témakör esetén pedig 250.000 forint. Egy pedagógus egyszerre több pályázatot is benyújthat, azonban díjazásban csak egyszer részesülhet. Az elbírálás során mind a két kategóriában maximum a 3-3 legmagasabb pontszámot elérő pályázatot díjazza az Alapítvány. Emellett a Magyar Bankszövetség felajánlásával különdíjként egy kiválasztott pályázó 100.000 forint értékű vásárlási utalványban részesül. 

    A díjazásnak nem feltétele, de az elbírálás során előnyt élveznek azon intézmények projektjei és foglalkozástervei, amelyek legkésőbb 2023. január 18-ig csatlakoznak a Pénziránytű Iskolahálózathoz. Információk és ingyenes csatlakozási lehetőség a https://penziranytu.hu/iskolahalozat oldalon található.

    A pályaműveket 2023. január 18. 15.00 óráig várja az Alapítvány, az ünnepélyes díjátadóra várhatóan a 2023. évi PÉNZ7-hez kapcsolódva kerül sor. A pályaművek elkészítéséhez pedig a Pénziránytű Alapítvány honlapján található részletes pályázati útmutató és segédanyag. Ugyanitt inspirációnak megtekinthetők az előző évben nyertes pályaművek is.

    A projektek magas szakmai színvonalú tervezéséhez az Alapítvány őszi workshopja keretében is nagy segítséget kaphatnak a projektek tanórai beépítése, vagy a Tanári Díj iránt érdeklődő pedagógusok. Pályázataikkal mindemellett értékes aktivitáspontokat is gyűjthetnek iskolájuknak a pályázók, az intézményenként 350.000 Ft díjazású Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyben is.

    Előző cikkA dadogás elfogadásának nemzetközi napja
    Következő cikkMInterjúk: „kell az inspiráció a megújuláshoz”