Kezdőlap heti kitekintő

    Újra a legnyerőbb app a Zöldiránytű

    Megújult a Zöldiránytű applikáció, mely a tizenévesek számára mutatja meg, hogy mindennapi döntéseikben hogyan lehetnek egyszerre környezettudatosak és kímélhetik a családi pénztárcát. A Fenntarthatósági Témahéten is remekül használható ingyenes alkalmazás letöltésével május 5-ig az értékes, gyakorlatias tudás mellett extra nyeremények is várják az iskolákat, a tanárokat és a diákokat is. 

    A Z generáció igényeire szabott Zöldiránytű applikáció a tizenéveseknek nyújt támogatást abban, hogy mindennapi döntéseikben egyszerre legyenek ökotudatosak és pénztárcakímélők. Az ingyenesen elérhető alkalmazás a középiskolába készülő korosztály hétköznapjaitól egészen a fiatal felnőttkorba elérkező, hosszú távra szóló választási lehetőségekig térképezi fel a diákok élethelyzeteit, s nyújt azonnal bevethető, takarékos és zöld tippeket a fiataloknak. Az applikáció a Fenntarthatósági Témahéten, illetve a tanórákon is eredményesen alkalmazható, a hatékony pedagógiai munkát egy, az app használatára épülő óraterv is segíti. A Zöld pénzügyek című óraterv elérhető a Pénziránytű Alapítvány Tudástárában: https://www.penziranytu.hu/mintaprojektek-oratervek

    A Zöldiránytű applikációval mindemellett most az iskola 100.000 Ft támogatást nyerhet, egyben a Zöldiránytű kampány keretében extra pontokat is szerezhet a Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyben, amivel további 350.000 Ft alapítványi támogatással is gyarapodhat. A legaktívabb Zöldiránytű pedagógust pedig 120.000 Ft-os ajándékutalvánnyal díjazza az Alapítvány. A diákokat nem lesz nehéz rávenni az app letöltésére, hiszen az alkalmazást használó 7-14. évfolyamos tanulókat értékes nyeremények várják.

    Ki és hogyan nyerhet?

    Töltse le, vagy frissítse az iskola minél több 7-14. évfolyamos diákja a Zöldiránytű applikációt, mely ingyenesen elérhető a Google Play és az AppStore online áruházakban. Keressék meg az Irány a fürdőszoba fejezetben található „Te figyelsz arra, hogy csökkentsd a vízfelhasználásodat?” véleményszavazást, regisztráljanak és szavazzanak május 5-ig. A regisztráció során adhatják meg a diákok iskolájuk és a kitöltést ösztönző tanáruk nevét is, hogy esélyük legyen a Zöldiránytű iskolai és tanár nyereményeire. (A játékban csak a 7-14. évfolyamos diákok vehetnek részt, és csak az ő szavazataikat veszik figyelembe az intézményi és tanári nyeremények esetében is.)

    Nyeremények:

    1. A kitöltő és a játékra regisztráló, 7-14. évfolyamos diákok között 1 db Apple iPhone SE (2022) 128 GB mobiltelefont, 3 db Galaxy Buds Live fülhallgatót és 3 db Pénzmúzeum ajándékcsomagot sorsolnak ki. 
    2. A Pénziránytű Iskolahálózathoz tartozó, vagy május 5-ig csatlakozó intézmények között a legtöbb kitöltést generáló egy-egy általános-és középiskola, intézményenként 100 ezer Ft alapítványi támogatást nyer, amely a pénzügyi nevelésre fordítható. 
    3. A Pénziránytű Iskolahálózathoz tartozó, vagy május 5-ig csatlakozó iskolák tanárai közül, aki a legtöbb kitöltést generálja – azaz akit a véleményszavazást kitöltő legtöbb 7-14. évfolyamos diák nevez meg-, 120 ezer Ft értékű vásárlási utalványt nyer.
    4. A legalább 100 kitöltést elérő Pénziránytű Bázisiskolák közül a legtöbb kitöltést generáló intézmény 80 ezer forint értékű vásárlási utalványt nyer.

          A Zöldiránytű nyereményjáték szabályzatát, az applikáció közvetlen letöltési linkjét, illetve további zöld érdekességeket a https://penziranytu.hu/zoldiranytu oldalon találhatunk.

          Tegyünk együtt a fenntarthatóbb és takarékosabb jövőért!

          Előző cikkA zongoratanulásról – másképp
          Következő cikkNéhány szó a cirkuszpedagógiáról