Kezdőlap hírmozaik

    Egy londoni ötlet

    London vezetése a város diákjainak jobb iskolai előmenetelét a 3 és 5 év közötti gyermekek szüleinek megszólításával készíti elő, adja hírül az Education Business.
    Az új rendszer azon szülőknek igyekszik segíteni akiknek 3 és 5 év közötti gyermekük tanulási nehézségekkel küzd, vagy ismeretei nem érik el az ilyen korban elvárható szintet. A szülők és szakemberek közös munkáját koordináló program ezeknek a gyermekeknek az iskolába lépését készíti elő.
    A kezdeményezés része annak az átfogó koncepciónak amit London város vezetése alakít ki annak érdekében, hogy a brit főváros lakosainak jobb életminőséget és több lehetőséget biztosítsanak.
    A National Literacy Trust, 500 önkéntest toboroz, akik a várost 12 részre osztva több mint 2000 családdal veszik fel a kapcsolatot. Az önkéntesek 8 hét alatt arra igyekeznek rávenni a szülőket, hogy lépjenek, merjenek és akarjanak segítséget kérni, a szakemberek pedig a szülők ezreinek szeretnének gyakorlati útmutatást adni ahhoz, hogy hogyan javítsák gyermekeik jó iskolakezdési esélyeit. A szülői támogatást ugyanis létfontosságúnak tartják a szakemberek, hiszen ebben az életkorban ők a gyermekeik első és legfontosabb nevelőik.
    London polgármestere, Boris Johnson szerint kétségbeejtően tisztességtelen, hogy Londonban több száz beiskolázás előtt álló kisgyermek segítség nélkül küzd az alapvető nyelvi és tanulási készségek elsajátításával, pedig ezen képességek nélkül elképzelhetetlen a sikeres iskolai munka.
     

     

    Előző cikk„Velünk beszéljenek, ne rólunk”
    Következő cikkJubileumi TTK