TeÉrted Akadémia Pályaválasztási börze 2013

    Fontos, egész életükre kiható döntés előtt állnak a fiatalok, amikor középiskolát választanak. A tájékozódásban, a szükséges információk elérésében segít október 15-i ingyenes rendezvényével a Budapesti Művelődési Központ.

    A Budapesti Művelődési Központ TeÉrted Akadémia Pályaválasztási börzéjén 28 budapesti középiskola mutatja be képzési kínálatát. Az iskolák között megtalálhatók szakiskolák, szakközépiskolák, gimnáziumok és speciális szakiskolák is. Kínálatuk is meglehetősen színes: a két tanítási nyelvű, nemzetiségi oktatás mellett jelen lesznek vállalkozói, humán, műszaki, közgazdasági, idegenforgalmi, informatikai, vendéglátóipari, faipari, divat, kereskedelmi, környezetvédelmi szakmai képzést nyújtó intézmények is. Az oktatási intézmények lehetőséget kapnak, hogy ne csak szórólapjaikat juttassák el az érdeklődőkhöz, hanem előadásban is bemutassák képzési kínálatukat, iskolájuk hangulatát, életét, mindennapjait.

    A rendezvény szervezői fontosnak tartják, hogy a gyerekek ne csak az iskolákon keresztül ismerjék meg a különböző szakmákat, foglalkozásokat. Ezért a legkülönbözőbb területeken dolgozó szakembereket kértek fel, hogy bemutassák szakmájukat. Ezek a személyes hangú, élményszerű beszámolók közel hozzák a fiatalokhoz a munka világát, megmutatják egy-egy hivatás nehézségeit és az elérhető sikereket is.

    A rendezvény alatt lehetőség nyílik egyéni pályaorientációs tanácsadás igénybevételére is. A Budapesti Művelődési Központban két éve működő szolgáltatás, előzetes bejelentkezés alapján vehető igénybe. Most, az október 15-i a rendezvény teljes ideje alatt – 10-17 óráig – várják az érdeklődőket a tanácsadók.

    A Pályaválasztási börzén jelen lesznek még a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet Pályaválasztási és Pszichológiai Tanácsadó Osztályának, valamint a Munkaügyi Központ Foglalkoztatási Programok Főosztályának munkatársai is. Mindkét hivatal a fiatalok sikeres pályaválasztását támogató szolgáltatásait hozza el a rendezvényre.

    A Pályaválasztási börzére várnak minden olyan általános iskolás tanuló, aki még nem döntötte  el,  hol kíván  tovább tanulni, és várjuk a szülőket is, hogy minél több és hiteles információ birtokában tudják támogatni gyermeküket ebben a fontos döntésben. Szintén hívják az általános iskolák pályaválasztásért felelős pedagógusait, a felsős osztályfőnököket, hiszen ők azok, akik helyben az iskolákban segíthetik a fiatalokat a megfelelő döntés meghozatalában.

    További információk: www.bmknet.hu és www.teértedakadémia.hu honlapokon.

    Előző cikkOkosodj játszva az O.K. Központban!
    Következő cikkFinn oktatási csoda: mit tanulhatunk tőlük?