Kezdőlap hírmozaik

Inspirációk Európából: Erasmus+ pályázatok

Külföldi nyelvtanfolyam, tanulmányút, módszertani továbbképzés, vendégtanítás, szakmai látogatás. Ez mind elérhető köznevelésben és szakképzésben dolgozók számára az Erasmus+ programban.Már megjelent a 2017-es évre vonatkozópályázati felhívás – itt az idő, hogy Ön is megismerje a lehetőségeket!

eresmusnov21

 

Hirdetés

Az Európai Unió Erasmus+ programja az oktatás és képzés minden szintjén kínál nemzetközi együttműködési lehetőségeket –diákok, pedagógusok, oktatók, intézményi munkatársak és oktatási szakértők is szerezhetnek tapasztalatokat az EU legjelentősebb programjában.
2016-ban 8,5 milliárd forint támogatást nyertek oktatási intézmények és oktatással foglalkozó szervezetek az Erasmus+ programban, jövőre pedig 15 százalékkal magasabb összeg jut a nemzetközi együttműködések támogatására, ezáltal még többen vehetnek részt a programban. Böngésszen Ön is a lehetőségek között! A 2017-es évre vonatkozó pályázati felhívás itt érhető el: Erasmus+ 2017

Milyen tevékenységekre lehet pályázni?

• Mobilitás – Diákok külföldi szakmai gyakorlata, valamint pedagógusok, intézményi munkatársak szakmai fejlődésének támogatása nemzetközi környezetben
• Stratégiai partnerségek – 2-3 éves nemzetközi együttműködések külföldi intézményekkel és szervezetekkel

Hogy kezdjek neki?

A köznevelésben, szakképzésben és felnőttoktatásban dolgozók munkáját segítheti a Tempus Közalapítvány honlapján kialakított új felület, ahol a tanároknak szóló legfontosabb információkat és hasznos anyagokat gyűjtötték össze. Az inspirációk, a szakmai témák és a módszertani ötletek akár a mindennapi oktatási tevékenység során, akár a pályázati részvételben is segítséget nyújthatnak. Az oldalról közvetlenül elérhető az Erasmus+ tanárok Facebook oldal, megtalálhatók a pedagógusoknak szóló tematikus kiadványok, valamint interjúk olvashatók érdekes, izgalmas projekteket megvalósító pályázókkal.

További információ:www.erasmusplusz.hu