Kezdőlap Digitális eszközök

Megnyílt a regisztráció! Március 3-ig lehet pályázni a lányoknak szóló Scratch játékfejlesztő versenyen

Egészen 2017. március 3-ig várják a vállalkozó szellemű 12-16 éves lányok játékprogram vagy animáció pályázatát a Scratch Meccs játékfejlesztő versenyen. A részt vevő legjobb csapat pedig tavasszal utazhat Varsóba, ahol az ottani Facebook fejlesztőirodát is meglátogathatják!

A nevezés feltételei

A versenyre olyan 12-16 év közötti 3 fős lánycsapatok jelentkezését várják, akik szívesen kipróbálnák kreativitásukat és megmérettetnék magukat egy egyedülálló versenyen. A csapatoknak Scratch alkalmazásban kell elkészíteniük pályamunkájukat, mely lehet bármilyen zenei és grafikai elemekkel színesített animáció, vagy saját fejlesztésű játék.

A versenyen való induláshoz programozói előképzettség nem szükséges. Az sem gond, ha a csapatban nem csak programozók vannak, hiszen a játékfejlesztés során sok más kreatív készség jól jön, például a grafikához vagy zenéhez.

Utazás a Facebook varsói fejlesztőirodájába

Az első helyezett csapat jutalma egy varsói utazás, mely keretében a  nyertesek egy napot tölthetnek el a Facebook varsói irodájában, ahol megismerhetik az ottani fejlesztőket, betekintést nyerhetnek egy programozó csapat mindennapjaiba és megnézhetik, hogy néz ki a világ egyik legmenőbb munkahelyeként számon tartott cég irodája. A fődíjon túl további értékes és izgalmas díjak is kiosztásra kerülnek.

Támogatás

A Scratch használatához a verseny honlapján hasznos tippeket találnak az érdeklődők, melyek segítségével akár önállóan is el lehet sajátítani a Scratchben való programozást.

A csapatot keresők a scratchmeccs@skool.org.hu címre írhatnak, és a verseny szervezői segítséget nyújtanak abban, hogy az érdeklődő lányok egymásra találjanak.

Időpontok

A regisztrációra és a pályamunka feltöltésére a verseny regisztrációs felületén van lehetőség, 2017. március 3-ig. A zsűrizésre március folyamán kerül sor. A neves szakmai zsűri által kiválasztott 10 legjobb csapat pedig az április 1-jei döntőben előben mutatja be projektjét, és mérheti össze tudását az első helyért.

A nevezés ingyenes. Itt a lehetőség, alkoss, játssz és láss világot!

A verseny a Skool szervezésében, az ELTE IK T@T labor szakmai irányításával, valamint a Facebook, és az EIT (European Institute of Innovation and Technology) támogatásával valósul meg.

Hivatkozások:

A verseny honlapja: http://scratchmeccs.hu/

Kérdés és csapatkeresés esetén ide lehet írni:

scratchmeccs@skool.org.hu

 

 

 

Előző cikkKárpát-medencei magyar közoktatásról – köznevelési szakmai tanácskozás – Sonkádon
Következő cikkGyászoló, veszteséggel küzdő diákok szakszerű lelki segítése