Kezdőlap hírmozaik

    Félidőben a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2016

    2016. szeptember 26. és november 13. között több mint 150 muzeális intézmény szervez programokat az országos múzeumoktól a vidéki tájházakig, és az érdeklődőket országszerte közel 1700 programesemény várja a Múzeumok Őszi Fesztiválja hét hete alatt.

    muzeumok-oszi-fesztivaljaA korábbi évekhez hasonlóan idén is különféle tematikákhoz kapcsolódva kínálják programjaikat a fesztiválon részt vevő muzeális intézménye

    E heti kiemelt tematikák:

    A lámpás én vagyok – Tanárok Éjszakája

    Ezen az estén a muzeális intézmények a pedagógusokra fókuszálnak. A programokon a tanárok megismerhetik, milyen sokrétűen használhatók a múzeumok a tananyag kiegészítésére, élvezetessé, színesebbé téve annak feldolgozását. Az esemény fontos ösztönzője lehet a pedagógusok és múzeumok illetve kulturális intézmények közötti kialakuló együttműködéseknek.

     

    Az alábbi linket bővebben tájékozódhat a részletes pedagógusoknak szóló programokról: ITT

     

    Ősz(i)re hangoltuk –  Programok az Őszi szünetre

    „Hurrá itt az ŐSZI SZÜNET! – De mit is csináljunk?” A múzeumok szünidei táborokat, változatos programokat szerveznek, hogy ez ne legyen kérdés! Kisgyerekek és tinik, családok és gyerkőcre vigyázó nagyik egyaránt találhatnak kedvükre valót a gazdag kínálatban.

     

    Az idei év újdonságaként az iskolai őszi szünet aktív pihenéssel való eltöltésének lehetőségére és jelentőségére helyeztük a hangsúlyt. A tematika a 2016. október 29. és november 6. közti időszakra szervezett programok fontosságára kívánta felhívni a múzeumok figyelmét.

    A muzeális intézmények az őszi szünet idejére érdekes család-i, ifjúsági- és gyerekprogrammal készülnek. A programcsalád keretében a múzeumok késő délutáni, esti, éjszakai felnőtt, családi és gyerek programok is szerveznek. Bővebben a részletes programokról: ITT

     

    Kiemelt családi programok látogatását a Múzeumok Őszi Fesztiválja és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködése még vonzóbbá teheti, hiszen a fesztivál ideje alatt kedvezményes szállásfoglalásra biztosít lehetőséget. Külön fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy múzeumok és az ajánlott szálláshelyek nagy többsége SZÉP kártya elfogadó hely is.

     

    További információ a programokról a fesztivál hivatalos honlapján található:

    www.oszifesztival.hu

    Előző cikkInspirációk Európából – Erasmus+ pályázatíró szemináriumok országszerte  
    Következő cikk“Ha részt veszek benne, megértem.” – Élménypedagógia és környezetvédelem