Kezdőlap jó példák

Félidőben a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2016

2016. szeptember 26. és november 13. között több mint 150 muzeális intézmény szervez programokat az országos múzeumoktól a vidéki tájházakig, és az érdeklődőket országszerte közel 1700 programesemény várja a Múzeumok Őszi Fesztiválja hét hete alatt.

muzfeszt

 

A korábbi évekhez hasonlóan idén is különféle tematikákhoz kapcsolódva kínálják programjaikat a fesztiválon részt vevő muzeális intézmények.

E heti kiemelt tematikák

Ősz(i)re hangoltuk –  Programok az Őszi szünetre (ÚJ)

„Hurrá itt az ŐSZI SZÜNET! – De mit is csináljunk?” A múzeumok szünidei táborokat, változatos programokat szerveznek, hogy ez ne legyen kérdés! Az idei év újdonságaként az iskolai őszi szünet aktív pihenéssel való eltöltésének lehetőségére és jelentőségére helyeztük a hangsúlyt. A tematika a 2016. október 29. és november 6. közti időszakra szervezett programok fontosságára kívánta felhívni a múzeumok figyelmét.

Kiemelt családi programok látogatását a Múzeumok Őszi Fesztiválja és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködése még vonzóbbá teheti, hiszen a fesztivál ideje alatt kedvezményes szállásfoglalásra biztosít lehetőséget. Külön fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy múzeumok és az ajánlott szálláshelyek nagy többsége SZÉP kártya elfogadó hely is.

 

Bővebben a részletes programokról: ITT

 

“LÁmpás én vagyok” –  Tanárok éjszakája

tabejszA 2013 óta létezik egy este, amikor a muzeális intézmények a pedagógus közönségre fókuszálnak. Az eseményen a múzeumok illetve kulturális intézmények szórakoztatva mutatják be tananyaghoz illeszthető programjaikat a hazai pedagógusoknak. A múzeumok szeretettel várják a pedagógusokat egy kis szórakozásra, a program célja, hogy a pedagógusok megismerjék, hogy miként tudnak a múzeumok az oktatási anyaghoz kapcsolódni, bemutatják a muzeumpedagógiai kínálatuk, valamint ily módón felhívják a figyelmet a tananyag szórakoztatva, élményszerű feldolgozásának lehetőségére. Továbbá a tanárok lehetőséget kapnak, hogy egy kötetlen, oldott hangulatú programon találkozzanak, kapcsolatokat építsenek, és információkkal gazdagodjanak.

Bővebben a részletes programokról: ITT

Kép: József Attila Emlékhely – Tanárok Éjszakája program

További információ a programokról a fesztivál hivatalos honlapján található:

www.oszifesztival.hu

Előző cikkNemzetközi elismerés a BankVelem programnak  
Következő cikkErasmus+ Siófokon, Szolnokon és Zalaegerszegen is!