Kezdőlap jó példák

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2016 az őszi szünetben is

2016. szeptember 26. és november 13. között több mint 150 muzeális intézmény szervez programokat az országos múzeumoktól a vidéki tájházakig, és az érdeklődőket országszerte közel 1700 programesemény várja a Múzeumok Őszi Fesztiválja hét hete alatt.

 

E heti kiemelt tematikák:

Szakmai programok – VIII. Országos Múzeumpedagógiai Konferencia

„Történelem, emlékezet múzeumi térben – sorsok a XX. század második felében”

Időpont: 2016. november 3-4.
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum (Budapest, Múzeum krt. 14-16.)
Regisztrációs határidő: 2016. november 2.
Egyéb információkat a konferencia részvételi díjáról és a regisztrációjáról itt olvashatnak.

A kétnapos rendezvény középpontjába idén a XX. század második felében lezajlott sorsfordító történelmi eseményeknek – köztük, de nem kizárólagosan 1956-nak – az egyszerű és ismert emberek, köztük művészek, egyházi személyek, múzeumi szakemberek, valamint a muzeális intézmények, gyűjtemények sorsára gyakorolt hatását, illetve mindennek elbeszélhetőségét, narratív emlékezetét állítottuk.

A VIII. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián a magán- és köztörténetben felbukkanó sorsfordulatok, sorsesemények hiteles kutatásának lehetőségeit, továbbá korszerű múzeumi és múzeumpedagógiai interpretációs megoldásait járjuk körül, és a történelmi emlékhelyeknek témánkhoz kapcsolódó jó gyakorlatait is bemutatjuk, a szakmai tartalmat tartalmas kísérőprogramokkal színesítjük.

Ősz(i)re hangoltuk –  Programok az Őszi szünetre (ÚJ)

„Hurrá itt az ŐSZI SZÜNET! – De mit is csináljunk?” Ezen a héten a múzeumok különleges programokat szerveznek, hogy ez ne legyen kérdés! Az idei év újdonságaként az iskolai őszi szünet aktív pihenéssel való eltöltésének lehetőségére és jelentőségére helyeztük a hangsúlyt.

Bővebben a részletes programokról: ITT

További információ a programokról a fesztivál hivatalos honlapján található:

www.oszifesztival.hu

Előző cikkCikksorozattal és élő közvetítéssel jelentkezünk a Könyvtárostanárok Egyesületének Őszi Szakmai Napjáról
Következő cikkitt a próba Facebook live