Együttműködik az ELTE IK és a GE Healthcare

    A 2011-12-es tanévben 10 millió forint támogatást ad a GE Healthcare az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának. A forintosítható segítségen felül gyakorlati szakemberekkel, ösztöndíjakkal is támogatja a vállalat az Egyetemet és a hallgatókat.

    Az ELTE Informatikai Kara és a GE Healthcare széleskörű együttműködést megalapozó keretmegállapodást kötött az oktatás, a kutatás és a fejlesztés segítése érdekében. Az egyik legfontosabb cél olyan szoftverfejlesztő mérnökök képzése, akik a legmodernebb diagnosztikai eszközökkel dolgozhatnak majd olyan fejlesztéseken, amelyek hozzájárulnak a népességet sújtó gyakori betegségek korai észleléséhez. A végzett diákok a GE Healthcare budaörsi fejlesztőközpontjában is elhelyezkedhetnek majd.

    Az Eötvös Tudományegyetem TTK Informatikai Kar dékánja Dr. Kozma László hangsúlyozta, hogy ez a megállapodás néhány elemében teljesen újszerű. „Régi törekvésünk, hogy az oktatóink és kutatóink is részesedjenek ösztöndíjban és így a cégre specializálódott szakoktatóként, kutatóként vegyenek részt a kar munkájában.”

    A programtervező informatikus mesterszak modellalkotó szakirányt a GE Healthcare mérnöki erőforrásigényének figyelembevételével szervezzük, ami azt jelenti, hogy a GE Healthcare magyarországi kutató-fejlesztő központjában munkát vállaló szakembergárda utánpótlását mi biztosítjuk – mondta el Dr. Kozma László. Ez azt is jelenti, hogy várhatóan jelentősen meg fog emelkedni e mesterszakra jelentkezők száma – prognosztizálta a dékán. Elmondta továbbá, hogy a közös tervek között szerepel a közeljövőben új oktatási tananyag létrehozása is.

    Ugyan az ELTE-n az Informatikai kar csak 8 éves, már hat éve van kooperatív képzés, ami azt jelenti, hogy a hallgatóink a képzés során már a kezdetektől naprakész gyakorlati tapasztalatokra is szert tehetnek. Ennek eredményeként az itt végzett fiatalok nagyon keresettek a munkaerőpiacon – hangsúlyozta Dr. Kozma László.

    Az angol székhelyű GE Healthcare 1997-ben kezdte meg működését Magyarországon az üzletág kereskedelmi képviseleteként, majd hamarosan kiépült egy kutató-fejlesztő bázis is. Mára a hazánkban 520 alkalmazottat foglalkoztató a GE Healthcare európai szervezetének kelet- és közép-európai regionális értékesítési- és szerviz központja is Magyarországon található. A budaörsi központban világszínvonalú fejlesztés folyik több mint 180 fejlesztőmérnökkel.

    Előző cikkÁlmodj saját mesét!
    Következő cikk„Meet the scientist”