Kezdőlap hírmozaik

    Megújult a Köznevelés című oktatási lap

    Megújult külsővel, tartalommal és Új Köznevelés címen havonta jelenik meg a korábbi Köznevelés folyóirat – jelentette be Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

    Az államtitkár kifejtette: a Köznevelés az egyetlen, amely a nevelés oktatás ügyét, a gyerekeket, szülőket ilyen régóta szolgálja, az újság nem új sajtótermék, egy 145 éves folyóirat újul meg. Hozzátette: a korábbi szerződés lejártát követően döntöttek a lap tartalmi és formai megújításáról.

    A már megjelent Új Köznevelést térítésmentesen kapja meg minden köznevelési intézmény, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) tankerületi igazgatóságai és a felsőoktatási intézmények tanárképző központjai. Hoffmann Rózsa elsődleges célközönségként a pedagógusokat, az oktatás iránt érdeklődő szülőket, szakembereket jelölte meg. Az újság a nyomtatott formátum mellett interneten is elérhető lesz, ahol a két lapszám közötti aktuális oktatáspolitikai é szakmai információkat olvashatják az érdeklődők – jelezte a köznevelésért felelős államtitkár.

    Aczél Petra, a szerkesztőbizottság elnöke a megújult újság céljaként jelölte meg, hogy hátteret, információt és tájékoztatást adjon, ugyanakkor kultúrát is terjesszen. Azt szeretnék, ha nemcsak tájékozódni tudnának belőle a pedagógusok, hanem tanulni is – fűzte hozzá, kiemelve: minden hónapnak lesz egy vezető témája, amire felfűzik az adott lapszám cikkeit. Szeretnének példaképeket és jó módszereket, eljárásokat bemutatni.

    Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet vezetője kiemelte: a megőrizve megújítani mottót választották a lap megújításához. Utalva arra, hogy a Köznevelést korábban a minisztérium adta ki, azt mondta: nem történt más, mint hogy a háttérintézményt jelölték ki a lap kiadójának. Az újság mintegy 4500 példányban jelenik meg. Végleges számokat a kiadás költségeiről még nem tudott közölni, azt mondta, szeretnék, ha a lap az újságárusoknál is kapható lenne, továbbá remélik, hogy a hirdetők is értékes felületnek tartják majd az újságot.

    forrás: kormany.hu

     

    Előző cikkKihirdették az Akadémiai Kiadó szótárversenyének győzteseit
    Következő cikkNem kezdi el a PDSZ hétfőn a gördülő sztrájkot