Meghosszabbított nyitva tartással, november 30-ig várja látogatóit a Vulkánpark Celldömölkön! (x)

    Látogasson el Celldömölkre, ahol a Ság hegy festői természetvédelmi területére! A Ság hegy lábánál épült Kemenes Vulkánparkban minden vulkáni működést övező rejtélyt megismerhet, megfejthet! Az eddig tervektől eltérően, meghosszabbított nyitva tartással, november 30-ig várnak minden kedves érdeklődőt a Vulkánpark munkatársai.

    A Vulkánpark egy 2013-ban nyitott, 21. századi technikát alkalmazó, interaktív kiállítás, ami játékosan fejleszti a diákok geológiai, földrajzi ismereteit. A kiállítás, tabletek, projektorok, és érintőképernyők segítségével mutatja be Földünk legjelentősebb vulkánjainak példáján keresztül azok formavilágát, felépítését, kiszámíthatatlan természetét. Itt a látogató többet megtudhat e különleges természeti képződmények keletkezéséről, természetéről, kőzettanáról. Lenyűgöző animációkon keresztül átélhető, milyen lehet leszállni űrhajóval a Marson, a Vénuszon, vagy éppen a Holdon. Naprendszerünk más bolygói és holdjai sokkal egyedibb vulkáni folyamatokkal varázsolják el az érdeklődőt.

    Választható múzeumi órák keretében alkalom nyílik az egyes témák részleteiben való tartalmasabb elmélyedésre. Előzetes bejelentkezés alapján külön foglalkozásokat szervezünk osztályok számára.

     

    Programok
    Beköszöntöttek a felhős őszi napok, de a kiállítás falai között továbbra is izgalmas délutáni és hétvégi programokat kínálunk iskolai osztályok és családok részére egyaránt.

    A „Múzeumok Őszi Fesztiválja” keretében programsorozattal készül a Vulkánpark. Kifejezetten diákok és pedagógusok számára ajánlott események:

    • „Rajzolj kézzel, lábbal”
      Tájképrajzolás minden alkalommal, más eszközzel, más szemmel és más méretben, mert rajzolni nem csak ceruzával lehet. Utolsó alkalommal egy közös nagy rajzolás, aminek eredményeként egy óriási színes falfelület születik.
      Időpontok:
    • 2013. október 5. (szombat) 10:00-12:00
    • 2013. október 12. (szombat) 14:00-18:00
    • 2013. október 19. (szombat) 14:00-18:00
    • 2013. október 26. (szombat) 10:00-18:00

     

    • „Ide visszatérni érdemes!” – Tanárok délutánja
      Programunk célja megismertetni a pedagógusokat múzeumpedagógiai munkánkkal, egy kis ízelítőt adva játékos foglalkozásinkból. Ezt követően kötetlen beszélgetésre hívjuk őket Dr. Karátson Dáviddal, az ELTE professzorával, kiállításunk szakmai anyagának összeállítójával.
      Időpontok: 2013. október 11. (péntek) 16:00-tól

     

    • „Az üres szobából kiállítótér”
      A kiállítás rendezés kulisszatitkaiba engedünk betekintést a NARMER cég munkatársai által, akik a Kemenes Vulkánpark interaktív, legmodernebb eszközökkel felszerelt vulkanológiai kiállítását megvalósították.
      Időpont: 2013 október 18.(péntek) 16:00-tól

    További információk: http://www.kemenesvulkanpark.hu/programok

     

    Táborok az őszi szünetben
    Soron következő őszi napközis táborunk október 28. és 31. között lesz, melyre sok szeretettel várjuk az őszi szünetben egy kis izgalomra vágyó gyerekeket.

    Ság hegy túrák
    November végéig geológiai és botanikai túrákat szervezünk előre meghatározott időpontokban, amire osztályok jelentkezését is szívesen várjuk. Geológiai túráinkat Kósik Szabolcs az ELTE fiatal vulkanológusa vezeti, míg a botanikai túrákat Mesterházy Attila, az Őrségi Nemzeti Park egykori túravezetője.

    Nagy szeretettel várunk minden érdeklődő pedagógust és diákot!

    Elérhetőségek:
    KEMENES VULKÁNPARK
    Cím: 9500, Celldömölk, Sághegyalja körút 1. (Régi Hegyi út, a Ság hegy lábánál)
    Tel.: 95/777-400
    E-mail: info@kemenesvulkanpark.hu
    GPS koordináták: 47.233105, 17.128630
    www.kemenesvulkanpark.hu

    Előző cikkFinn oktatási csoda: mit tanulhatunk tőlük?
    Következő cikkMár készülnek az iskolák és a szervezetek a közösségi szolgálatra – közlemény