Egy jó szakma felér egy diplomával-szakmai tanulmányi verseny döntő- április 14-16!

    A Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen az MKIK-nak gondozásra átadott szakképesítések közül harmincnyolc szakmában, a nappali tagozaton végzős tanulók számára hetedik alkalommal rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV), melynek országos döntőjére 2014. április 14-16-a között a Hungexpo F és G pavilonjában (több mint 13.000 m2-en) kerül sor.

    A rendezvény látogatása a korábbi évekhez hasonlóan díjmentes, szeretettel várjuk és hívjuk a látogatókat, érdeklődőket. Főleg a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket invitáljuk az országos szakmai versenyek döntőjére.

    A versenyek és a fesztivál szlogenje: „A jó szakma felér egy diplomával!”

    Az MKIK a területi kamarák közreműködésével biztosította valamennyi megyeszékhelyen 2014. januárjában az írásbeli elődöntők lebonyolítását, melyen 3.997 versenyző indult.

    Az idei évtől minden szakképesítésben előválogatókat szerveztünk, erre 420 versenyző került meghívásra annak érdekében, hogy a legfelkészültebb diákok kerülhessenek a verseny országos döntőjébe.

    A verseny célközönsége a szakmai érdeklődőkön és a széles közvéleményen túl azok a fiatalok, akik az egyes szakmák utánpótlását jelentik és pályaválasztás előtt állnak.

    Idén 106 iskolából 194 diák került be a szakmai versenyek országos döntőjébe. A versenyen a jó eredményt elérők felmentést kaphatnak a tanév végén esedékes szakmai záróvizsga, illetve annak egyes moduljai alól.

    A fesztiválra idén közel 14 ezer látogatót várunk. A vidéki iskolákból, a területi kamarák szervezésében, várhatóan 200 autóbusszal, több mint 9 ezer tanuló érkezik majd látogatóként. A tervek szerint legalább 60%-uk 6-7-8. osztályos, pályaválasztás előtt álló fiatal lesz. A budapesti általános iskolákból, részükre küldött meghívó levelünk ösztönzése által további 3-4 ezer látogatót várunk.

    A Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkatársai a helyszínen interaktív feladatokkal várják az érdeklődő fiatalokat, akik szakmabemutató filmeket nézhetnek, szakmatotót, pályaorientációs kérdőíveket tölthetnek ki, szakmai tárlatvezetésen vehetnek részt. A látogató diákok egyes szakmák standján a nekik szóló feladatokban saját maguk is kipróbálhatják tehetségüket.

    További információk a www.szakmasztar.hu lapon találhatók.

    Előző cikkKalandozás Kiskunhalason a Bibóban a MagyarÁSZok anyanyelvi műhely tagjaival
    Következő cikkNyílt levél a Pedagógustársadalomnak az Autizmus Világnapjára