Kulturális – oktatási ajánló a 17. hétre

    Az alábbi lista alapján könnyebben tud választani a programok kavalkádjából, ha tanítványainak vagy saját magának keres tartalmas kikapcsolódást. Nézzük, a 17. héten mit érdemes meglátogatni? 

     1. Elfeledett mesterségek fesztiválja 

    Tapolca, 2014. április 25. – 2014. április 27.
    Népművészeti-kézműves kirakodóvásár az elfeledett mesterségek képviselőivel
    Mesterség bemutatók: kovács, fafaragó, bőrös, szappankészítő, keramikus, kosaras, szövő, mézeskalács készítő, ékszerkészítő.
    KOncertek: Palya Bea: Altatok – családi gyermekkoncert,  Budapest Ragtime Band
     
    2. FÖLD NAPJA rendezvény Pécsett a Tettyén – április 26., szombat
    A Föld Napja mozgalom mára az egyik legismertebb környezet- és természetvédelmi megmozdulás világszerte, ezernél több szervezet vesz részt benne. Évek óta hagyomány már, hogy Pécsett ilyenkor a Tettyén színes forgatag vár mindenkit a Föld Napja alapeszméje szellemében – idén április 26-án, 10.00 és 15.00 óra között. Játékos formában ismerkedhetünk a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, a hulladékhasznosítás lehetőségeivel. Megtudhatjuk, miért fontos takarékoskodni az energiával – nem csak a pénztárcánk, hanem a természeti értékek védelme miatt is. A gyerekek vidám kézműves foglalkozásokon, természetes alapanyagokból készíthetnek játékokat és használati tárgyakat. A természetvédelem gyakorlati munkáit is megismerhetjük, például a madárgondozás teendőit.
     
    3. G. Ö. R. Cs. színdarab, Centrál színház

    „A Görögök Összes Regéi és Cselekedetei műfaját tekintve egy kész tragédia, a Shakespeare Művek terméke. Ez az előadás a legmodernebb improvizációs technikával készült, munkatársaink a legmerészebb újításokat alkalmazzák.”

    „Aki látta a három színész előző közös vállalkozását, az tudta mire számíthat. Az ismert angol drámaíró művei után most a nem kevésbé ismert bibliai történetek kerültek terítékre. A humort zsigereikben hordó színészek percenként más szereplő bőrébe bújnak és hihetetlen energiával, ötletgazdagon játsszák végig az előadást. A magyar színházi életben helye van az ilyen előadásnak, de talán nem baj, hogy ennyit kellett várni rá.”

     

     
    4. Merészebb, mint a festészet – A modern magyar kereskedelmi plakát
    A két világháború közötti magyar plakátművészet remekeiből összeállított reprezentatív válogatást – spanyolországi bemutatkozását követően – először az Iparművészeti Múzeumban láthatja a hazai közönség.
    Április 25.-én nyíló kiállítás
     
    5. Leonardo da Vinci kiállítás Pécsett
     
    Megnyílt a  pécsi Janus Pannonius Múzeumban az a tárlat, amely Leonardo da Vinci majdnem hatvan mérethű találmányát mutatja be a közönségnek, nemcsak Magyarország, de egész Európa minden eddiginél nagyobb és teljesebb Leonardo-tárlata, amelyen csaknem 60 méret- és korhű találmányt, eredeti rajzokat és kéziratokat láthat a közönség.

    Az interaktív kiállítás majdnem 1500 négyzetméteren, két helyszínen, Martyn Ferenc Múzeumban és a Modern Magyar Képtárban várja látogatóit szeptember 30-ig.

    http://www.hirado.hu/2014/04/15/ma-nyilik-a-leonardo-da-vinci-kiallitas-pecsett/

     


    Előző cikkHiányszakmák várják az érdeklődőket a Lányok Napján
    Következő cikkFöld Napja- egynapos ingyenes tanulmányi út, pedagógusok részére