Amit a tanév előtti utolsó 10 napban még megtehetünk- oktatási-kulturális ajánlat a 34.hétre

    A tanévkezdés előtt még érdemes alaposan feltöltődni, például úgy, hogy valami olyasmit csinálunk, amit még soha. Ehhez íme néhány programajánlat.

     Például kihasználjhatuk az nyári éjszakai programokat, a kézműves-alkotó lehetőségeket, a külföldiekkel való együttes programokat, esetleg a szabadtéri kiruccanásokat, rendhagyó körülmények között, pl.sátorozva.   Mostani összeállításunkban főleg Budapest és környéki programokat ajánlunk, most érdemes ellátogatni a fővárosba távolabbról is.

      Kézműveskedés, fémműveskedés, ahogy még soha nem próbálta:

    „ A hagyományok igazi ünnepe a Budavári Palotában a Mesterségek Ünnepe. Tradicionális tánc, zene, mesterség vagy konyha, itt mindegyik helyet kap egymás mellett, hogy a közönség napokon át dúskálhasson kézműves és kulturális értékeinekutánozhatatlan kavalkádjában.

    Persze nem csak kiállítások és vásárok várnak minket, hanem bemutatók és programokegész sora, amelyek egy kiadós adag hagyományőrzést ígérnek és miközben a Kárpát-medence és Közép-Európa táncait vagy dalait csodáljuk a kézzel faragott cseh kupából pedig hamisítatlan magyar bort kortyolgatunk a bolgár szopszka salátához.”

    Forrás: Budapest Városom

    http://budapest.varosom.hu/programok/kultura/Mestersegek-Unnepe.html

    Szentendrei Teátrum:

    Szentedre a Skanzenről, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumról híres, de van ott még több látnivaló is, sőt, minden érzékszervünket kényeztethetjük! A  Szentendrei Nyár a város több évtizedes múltra visszatekintő, legnagyobb kulturális rendezvénye. Igazi összművészeti fesztivál, amely június végétől augusztus végéig a művészet valamennyi műfajában változatos programot kínál a városba érkezőknek és a helybelieknek. A programsorozat gerincét az 1969-ben alapított Szentendrei Teátrum előadásai jelentik, ahol  nyaranta két-három saját bemutatót, valamint zenés, prózai és táncszínházi vendégelőadásokat élvezhet a közönség az ország legkiválóbb rendezőinek és társulatainak közreműködésével. Részletek:  http://www.szentendreprogram.hu/teatrum/index.html

    Vácrátót, virágok, QR kód

    Augusztus 20-án elkerülné a tömeget? Szabadtérre vágyik, de kipróbálna, tanulna valami újat is? A Vácrátóti Botanikus kert egyszerre nyújtja a múlt és a természet kincseit a jelen és a jövő technikai újdonságaival együtt, és nyitva lesz a Nemzeti Ünnepen is! Progamlehetőségek:
    QR kódos megoldólap, irodalmi kincskereső és botanikai kertfelfedező játék indul a Berkenyeház elől.

    Részletek:http://www.botkert.hu/node/663

     

    Kitekintő:

     Hogyan működik a média? Mindenki lehet műsorkészítő és műsorvezető az internet korában, de mégis izgalmas, hogy hogyan dolgoznak a közmédiában? Éppen ezért vár a Közmédia napja minden érdeklődőt.

    „Egész napos programmal és exkluzív koncerttel várja a látogatókat a második alkalommal megrendezésre kerülő Közmédia napja szeptember 7-én, a Millenárison, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a televízió és rádióműsorok készítésébe, találkozhatnak a közmédia műsorvezetőivel és kipróbálhatják magukat a kamerák és mikrofonok előtt. A közmédia napjának záróeseményén, a Szimfonik Live3-on többek között fellép Kovács Kati, Lovasi András, Mező Misi és Radics Gigi is.

     

    Részletes információ: http://www.mtva.hu/kozmedianap/

     

     

    Hely : Millenáris Park
    Jegyárak : A belépés díjtalan!

     

    Előző cikkPécsett és Miskolcon még vannak szabad helyek a Szakmai Tanévnyitó Konferenciára
    Következő cikkHogyan változnak a tanulási-tanítási trendek-vita és egyetértés- határok nélkül