Kezdőlap hírmozaik

    Áder János köztársasági elnök a Diákolimpia® fővédnöke

    Az előző tanévhez hasonlóan idén is Áder János köztársasági elnök lesz a fővédnöke a Diákolimpia versenysorozatának.

    Hazánk legnépesebb diáksport eseménysorozatának, a Diákolimpiának fővédnöki tisztségére kérte fel Balogh Gábor az MDSZ elnöke Magyarország köztársasági elnökét. A felkérést Áder János elfogadta, s erről levélben tájékoztatta a szövetség vezetőjét.

    A Diákolimpia® Magyarország valamennyi iskoláskorú fiatalja számára elérhető, néhány településen pedig az egyedüli lehetősége az egészségfejlesztő testmozgásnak.

    A versenyrendszer, amelyre tavaly több mint 280 ezren neveztek, 28. tanévét kezdi a testnevelők és a diákok körében népszerű sportágakkal, úgymint az asztalitenisz, atlétika, duatlon, játékos sportverseny, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, torna, úszás. A tanév zárásaként pedig a strandlabdajátékok – strandkézilabda, strandlabdarúgás, strandröplabda – versenyeire invitáljuk a tanítványokat és felkészítőiket.

    Azok a tanulók és pedagógusok, akik a műveltségterület szellemi oldalát is kedvelik, megmérettethetik magukat az olimpiatörténeti vetélkedősorozatban, amit a Magyar Olimpiai Akadémiával együttműködve hirdetünk meg az alap- és középfokú köznevelési intézményekben tanulók részére.

    Az új tanévben első alkalommal vehetnek részt kéttusa versenyeken olyan diákok, akik szeretik mind az úszás, mind a futás sportágat, valamint az általános iskolások mellett immár a középiskolások is ütőt foghatnak, hogy az asztalitenisz diákolimpiai versenysorozatban végül eljussanak egészen az országos döntőig. A kosárlabda B33 mérkőzéseire pedig olyan, kisebb tanulólétszámú intézmények fiataljainak jelentkezését is várjuk, akiknek esetleg nagy csapattal nem sikerülne kiállniuk a kosárlabda megmérettetésein.

    Háttér:

    A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) 1987-ben alakult társadalmi szervezet, mely a közoktatásban – alap- és középfokú oktatási intézményekben – működő diáksport szervezetek országos érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezete. Az MDSZ ma az ország legnagyobb és legnépesebb gyermek- és ifjúsági szervezete, amely egyszerre valósít meg közoktatási és egyetemes sportérdekeket, valamint a szabadidő hasznos eltöltését célzó feladatokat.

    Hogyan érheti el a Magyar Diáksport Szövetséget?

    www.diaksport.eu       www.diakolimpia.hu       www.facebook.com/diaksport

    Előző cikkAz internet is téma lesz a Gyermekkultúra Konferencia és Kiállításon
    Következő cikkA tehetség önmagában nem elég!