A nép ellensége-Ön látta már? Kulturális ajánló- pedagógusoknak a 46. hétre

     

    Oktatási-kulturális programajánlónkban konferenciák, filmek és színdarab is szerepel. Kedves Pedagógus! Milyen kultúrterületen és mire lenne még szüksége? Milyen témában várja programajánló szolgáltatásunk bővítését? Ön küldene, javasolna nekünk programot, ahol már járt? írjon nekünk erről (Is)! Köszönettel:: Hajnalka

    SZÍNHÁZI AJÁNLÓ

    Henrik Ibsen: A nép ellensége

     

    Időpont: 2014. november 25., 29. 19:00-21:00

    Helyszín: Katona József Színház, Budapest

    Elérhetőség: (kedvcsináló!) 

    „Ha óvom a tekintélyemet, a város érdekében teszem. Anélkül nem lehetek városvezető. Ezért sem kerülhet a beszámolód a fürdőigazgatóság elé. Titokban kell tartani – a közjó érdekében. Később majd megvitatjuk, és szép csendben megtesszük, amit meg lehet tenni. De semmit, egyetlen szót sem szabad nyilvánosságra hozni ebben a kérdésben”

     

     

    Lázár Ervin: Négyszögletű Kerek Erdő – Bikfi bukfenc bukferenc

    Helyszín: Miskolci Nemzeti Színház

    Elérhetőség:(kedvcsináló!) 

     

    Lázár Ervin „A Négyszögletű Kerek Erdő“ c. művének zenés színpadi változata. A tartalomból: „Kedves fiatal barátunk, ha a Te szobád ablaka előtt is sötét fellegek ólálkodnak, ha Tehozzád is becsönget a szomorúság, és csíp és mardos és megsavanyít, pattanj talpra, szedd a lábad szaporán, és fuss el hozzánk, a négyszögletű kerek erdőbe! Itt lakik Mikkamakka, Ló Szerafin, Bruckner Szigfrid, Szörnyeteg Lajos, Dömdödöm, Aromo, Vacskamati, Maminti és Nagy Zoárd. A félelem itt kacagásba fullad, a csúnya megszépül, az öreg visszafiatalodik, a nemből igen lesz, a hidegből meleg, a spenótból palacsinta. A négyszögletű kerek erdőben csupa bukfenc és nevetés vár Rád!”

     

    KONFERENCIA-KÖTET AJÁNLÓ

     

    Digitális Pedagógus Konferencia 2014

    Elérhetőség: http://www.eltereader.hu/kiadvanyok/oktatas-informatika-20142/

     

    Megjelent és ingyenesen letölthető az Oktatás–Informatika című folyóirat 2014/2-es száma, mely egy tematikus összeállítás a Digitális Pedagógus Konferencia 2014-hez kapcsolódóan.

     

    További információ:

    Digitális Pedagógus Konferencia: 
    Oktatás-Informatika folyóirat korábbi számai: http://www.oktatas-informatika.hu/

     

     

    II. „Ez is tehetséggondozás!” vándorkonferencia

    Időpont, helyszín: 2014. november 29. 09:30-15:00, Szeged

    Elérhetőség: http://tehetseg.hu/konferencia/ez-is-tehetseggondozas-vandorkonferencia

     

    A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége és a Szegedi Tudományegyetemi Tehetségpont 2014. november 29-én rendezi meg ingyenes II. „Ez is tehetséggondozás!” vándorkonferenciáját. A konferencia hozzá kíván járulni ahhoz, hogy a tehetségfejlesztéssel foglalkozó szervezetek között kialakuljon és megerősödjön egy folyamatos párbeszéd a tehetségsegítés legújabb elméleteiről, módszereiről, tapasztalatairól. Célja, hogy közös gondolkodásra mozgósítsa a tehetséggondozással foglalkozó szakembereket, szakmai műhelyeket. Jelentkezni 2014. november 20-án éjfélig lehet.

     

    FILMAJÁNLÓ

    Természettudományos órákon, azok kiegészítéseként ajánlható ez a történelmi-csillagászati esemény, ami napjainkban történt!

    Rosetta űrszonda: hosszú utazás egy üstököshöz

    Időpont: 2014. november 22. (szombat), 18:00 óra

    Elérhetőség: http://www.natgeotv.com/hu/rosetta/tartalom

     

    Ismerje meg minden idők egyik legkomplexebb és legambiciózusabb űrmissziója izgalmas történetét! Az előkészítés időtartama: 20 év. Az űrben töltött idő: 10 év. A cél: megérteni a Naprendszer eredetét és evolúcióját, és megtudni, hogy milyen szerepet játszottak az üstökösök a földi élet kialakulásában.

    További információ a Rosetta űrszondáról: http://www.natgeotv.com/hu/rosetta

     

     

    Csillagok között (Interstellar) 2014

    Időpont: folyamatosan a mozikban

    Elérhetőség: 

     

    Az emberiség tönkretette a Földet. A bolygó egyre pusztul, a készletek kiapadóban, az emberek pedig felkészülhetnek a legrosszabbra: valószínűleg a gyerekeiké lesz az utolsó generáció, mely itt élhet. Csakhogy nem mindenki hajlandó belenyugodni a pusztulásba. Egy csapat felfedező a történelem legfontosabb, legveszélyesebb útjára készül. Űrhajójukkal nekivágnak, hogy átlépjék a határokat, amelyeket addig mindenki áthághatatlan hitt. Túl akarnak jutni a galaxisunk határán, hogy kiderítsék: lehet-e jövője az emberiségnek valahol másutt… a csillagok között.

     

     

     

    Előző cikkKészítsük el az osztály dalát! – Songsmith az MS-től (x)
    Következő cikkCzomba: szakképzési karrierutakat kell biztosítani