Kezdőlap osztályfőnök

„Amit tudni akar a tanfelügyeletről..’

A nevelőtestületeket alaposan és részletesen tájékoztatni kell a tanfelügyeleti ellenőrzés lebonyolításának módjáról, a pedagógusok értékelésének különféle módszereiről annak érdekében, hogy előre gondosan felkészülhessenek az ellenőrzésre. Fontos azzal is tisztában lennie pedagógusainknak, hogy mi a különbség a pedagógiai-szakmai (tanfelügyeleti) ellenőrzés és a pedagógusok minősítési eljárásában (gyakornokok minősítő vizsgájában) történő ellenőrzések között. Azt is tudniuk kell, hogy ki és mikor kerülhet sorra.

 

Az alábbi linken egy prezentációhoz jut, amelyet nem tud letölteni vagy kinyomtatni, de internetes kapcsolattal rendelkező számítógépen bármikor levetítheti a tantestületnek. Nyugodjon meg, a link mindig elérhető lesz: legföljebb javítok raja, majd tapasztalni fogja! Természetesen nem nélkülözhető, hogy a kivetített anyagot egy hozzá értő vezető vagy kiképzett tanfelügyelő adja elő, egészítse ki. Ugyanakkor bízom benne, hogy a magyar világtalálmány Prezi formátumában elkészített előadás – megfelelő kommentár mellett – élményt nyújt majd a nevelőtestületeknek. Csak nehogy elijesszük a kollégákat! Sikeres felkészülést, eredményes értekezletvezetést kívánok!

 

Ha ide klikkel, eljut a prezentációhoz:

 

A prezi vetítését hamar megtanulja majd: először kattintson a jobb alsó sarokban lévő „Full screen” (teljes képernyő) ikonra, hogy teljes képernyőn vetíthesse az előadást. Ezt követően a megjelenő szürke párbeszédpanelben kattinson az „Allow” (engedélyezés) feliratra, hogy a billentyűzetről vezérelhesse az előadást. Ezután nincs más dolga, mint a billentyűzet jobb nyíl gombjával (vagy a szóköz billentyűvel) előre lépegetni a diák között, vagy a bal nyíllal visszalépni egy vagy több lépést! A diák között léphet a képernyő alsó szürke sávjában megjelenő nyilakkal is. Nincs félnivalója, csak kattintgatni kell: nem lehet elrontani!

forrás:

Petróczi Gábor, igazgató, tanügyi szakértő

 

Előző cikkBiztonságosabb Internet Nap 2015. február 10.
Következő cikkKiket díjazott a Magyar Diáksport Szövetség?