Kezdőlap hírmozaik

    Gyógytestnevelés Napja 2015 Budapesten

    Első alkalommal rendezi meg a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 2015. március 25-én a gyógytestnevelés napját. A rendezvény célja, hogy az egész fővárosban a szülők, pedagógusok és szakemberek figyelmét e szakterület felé irányítsa.

    A főváros minden kerületében előadásokkal, konzultációkkal, bemutatókkal várják az érdeklődőket tagintézményeink – mondta Mosányi Emőke, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója. A gyógytestnevelés feladata a tanulók speciális egészségügyi célú testnevelési foglalkoztatása orvosi beutalás alapján: korrigál, ha szükséges, erősít, ahol gyengeséget tapasztal, növeli az alkalmazkodó képességet.

      A problémák megelőzhetőek, javíthatóak, sőt kiküszöbölhetőek. A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatban évente több ezer tanulóval foglalkoznak gyógytestnevelők változatos, gyermekbarát módszerekkel. A leggyakoribb jelzés a tartás javítására, a gerincferdülésre, a lábboltozat rendellenességeinek javítására érkezik az intézményhez.

    Az igény gyógytestnevelésre évről évre egyre nagyobb, amit igyekszünk kielégíteni.

    „- Intézményünk a gyógytestnevelés napjának megrendezésével hagyományt kíván teremteni – nyilatkozta a főigazgató asszony – célunk, hogy a jelen tanulói a jövő felnőttjeiként egészségük megőrzését előtérbe helyezzék, felkeltsük a sportolás és az egészséges életmód iránti igényt.”

     

    A március 25 -i programjaikról részletes programfüzet a következő linken található. Aki nem tud eljönni, annak is érdemes követnie anyagainkat, mert a későbbekben is foglakozunk a téma hátterével. Kérdése van a témával kapcsolatban? Leveleiket várjuk az info kukac moderniskola. hu címen.

     

    Előző cikkHogyan zajlik a robotika tehetséggondozás ?
    Következő cikkA döntés a kezedben van (x)