Kezdőlap hírmozaik

    Budapesten találkoznak a világ oktatáskutatói

    Budapesten tanácskoznak Európa és a világ legnevesebb oktatáskutatói: a Corvinus Egyetemen tartja szeptember 7-11. között éves konferenciáját az Európai Oktatáskutatók Egyesülete, valamint ekkor tanácskoznak a Világ Oktatáskutatói Egyesületének tagjai is. Több mint háromezer szakember vitatja meg az oktatás területén világszerte jelentkező aktuális problémákat. A konferencia honlapján az aktuális hazai menekültválság miatt adakozási lehetőséget indítottak, támogatást gyűjtenek a menekültek számára.

    Az Európai Oktatáskutatók Egyesülete (European Educational Research Association – EERA) elsőként 1992-ben rendezte meg éves nemzetközi konferenciáját. A szervezet minden alkalommal egy-egy európai ország fővárosában, vagy egyik nagyvárosában tartja meg az eseményt. Az idei, 22. tudományos találkozó megrendezésére Budapest kapott felkérést, így 2015-ben a magyar főváros láthatja vendégül az Európa minden országából, valamint az Európán kívül valamennyi földrészről érkező, 3.024 fő oktatással, neveléstudománnyal foglalkozó szakembert. Az esemény az idei évben egyben a Világ Oktatáskutatói Egyesületének éves gyűlése is lesz (Word Education Research Association Focal Meeting).

    Az Európai Oktatáskutatók Konferenciájának (European Conference on Educational Research) és a Világ Oktatáskutatói Egyesülete éves gyűlésének (Word Education Research Association Focal Meeting) szakmai szervezési jogát a Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesülete (HERA) nyerte el, a projekt pénzügyi lebonyolítását és helyszíni szervezését a Debreceni Egyetem koordinálja, a helyszínt és az ahhoz kapcsolódó infrastrukturális feltételeket pedig együttműködő partnerként a Budapesti Corvinus Egyetem biztosítja. A rendezvény megvalósítása a három partner példaértékű együttműködésében zajlik, és tovább erősíti a köztük levő szakmai és tudományos kapcsolatokat is.

    A nemzetközi konferencia 2015. szeptember 7-én a Ph.D. hallgatók és fiatal kutatók tudományos találkozójával kezdődött.

    A rendezvény honlapja, részletes programja: http://www.eera-ecer.de/ecer-2015-budapest/

    Előző cikkTáblagéppel támogatott oktatás indult Kispesten
    Következő cikkIndia egy tanár szemével – a kasztokról, és egy durva tüntetésről – 7. rész