Kezdőlap Digitális eszközök

Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia – márc. 19.

2016. március 19.-én rendezik meg az ingyenes 2016-os Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferenciát a budapesti Kongresszusi Központban. A konferencia az informatikai képzést érintő aktuális kérdésekkel kíván foglalkozni, úgymint az infokommunikációs terület fejlesztési stratégiája, a köznevelésben induló Digitális Témahét tartalma, a szakképzés folyamatban lévő korszerűsítése, a felsőoktatásban folyó duális képzések és gyakornoki programok.

Táblagépekkel oktat a szegedi szakiskolában- Fotó: Nemes-Nagy Erika
Táblagépes oktatás egy szegedi szakiskolában- Fotó: Nemes-Nagy Erika

A HTTP Alapítvány és a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar – partnerei támogatásával – idén is megrendezi az Informatikai Oktatási Konferenciát. A rendezvény fő témája az informatikai szakemberképzés és utánpótlás.

A 2016-os Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia az informatikai képzést érintő aktuális kérdésekkel kíván foglalkozni, úgymint az infokommunikációs terület fejlesztési stratégiája, a köznevelésben induló Digitális Témahét tartalma, a szakképzés folyamatban lévő korszerűsítése, a felsőoktatásban folyó duális képzések és gyakornoki programok.

A konferencia résztvevői a plenáris előadások után, a felsőoktatásra és szakképzésre fókuszáló szekciók mellett – idén először – köznevelési területhez kapcsolódó előadásokon is részt vehetnek.

Az Informatikai Oktatási Konferencia a Legyél Te is Informatikus! pályaorientációs eseménysorozathoz is kapcsolódik. Ennek a kampánynak a célja az informatikai ágazat, az informatikai pálya népszerűsítése az általános- és középiskolai tanulók körében, a munkaerő-piaci lehetőségek bemutatása, az informatikus szakmához kapcsolódó negatív sztereotípiák ledöntése.

–        A konferencia időpontja: 2016. március 19. (szombat) (regisztráció 9 órától, a szakmai program 10 órától kezdődik)

–        Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ

–        A rendezvény honlapja

–        A rendezvényen történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Előző cikkA Logopédia Napja Európában -programok Budapesten március 7-én
Következő cikkTanítani a taníthatatlant – környezetvédelemről gyerekeknek