Kezdőlap hírmozaik

    Már megint influenza! És lesz jövőre is!

    zoldhattertuti

    Évről évre visszatérő probléma, hogy az őszi-téli hideg, nyirkos időjárás kíséretében menetrendszerűen jönnek a nátha, influenza hullámok. Ez egy véget nem érő küzdelem, örökre leszámolni nem lehet velük, de nem mindegy, hogyan sikerül átvészelni ezt az időszakot.

    Amikor egy beteg diák, vagy tanár bekerül egy közösségbe, nagy valószínűséggel szinte mindenki elkapja azt, hiszen a köhögéssel, tüsszentéssel, egyszerű kilégzéssel a helyiség levegőjébe kerülő nagyszámú kórokozó egyszerre sok másik személyt is képes megfertőzni.

    Ha volna egy olyan kütyü, ami elpusztítja ezeket a levegőben szálló vírusokat, baktériumokat, vagy legalább olyan alacsony szintre csökkentené a számukat, hogy csökkenjen a fertőzés veszélye….

    De hát van ilyen kütyü! Akarom mondani készülék!

    Az olyan légtisztító készülékek, melyekben germicid lámpa működik, a 254nm-es sugárzással hatékonyan elpusztítják a levegőben szálló kórokozókat. Ezek használatával akár otthon a munkahelyen, de elsősorban iskolában, óvodában, bölcsödében fel lehet venni a harcot a (főleg) téli fertőzésekkel. Látványosan csökkenthetők a hiányzások olyan osztályban, óvodai vagy bölcsődei csoportban, ahol ilyen készülék működik, azokkal szemben, ahol nincs ilyen készülék.

    A légtisztító készülékek nem csak fertőtlenítik a levegőt, de a negatív ionok és aktív oxigén segítségével frissítik is azt, kellemes közérzetet biztosítanak a zárt helyiségben tartózkodóknak. Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk iskoláktól, óvodáktól, de szülőktől, nagyszülőktől is arról, hogy a gyerekek jobban érzik magukat, jobban alszanak (persze nem a tanórán! J), közérzetük is javult.

    A készülékek széles skálája lehetővé teszi, hogy az igényeknek, helyiség méreteinek megfelelő típust alkalmazzuk. A levegő csírátlanítása kombinálható a fizikai szennyeződések, esetleg pollen kiszűrésével. Vannak tehát alaptípusok, melyekben csak a csírátlanításon van a hangsúly, és olyan kombinált készülékek is, melyekben többféle szűrő található.

    germicidlampaTársaságunk hosszú évek során szerzett tudással és tapasztalatokkal rendelkezik az UV csírátlanítási technológia területén. Egészségügyi intézményektől közösségi terek levegőjének kezelésén, vagy uszodai vízkezelésen át a mezőgazdaság és élelmiszeripar egyedi igényeinek kielégítéséig számtalan területen alkalmazzuk ezt a környezetbarát fertőtlenítési módszert. Az UV technológia nem igényel semmilyen vegyi anyagot, nincs mellékterméke, mellékhatása, nem lehet túladagolni, stb. Joggal nevezhetjük tehát ezt a lilás fényt zöld technológiának!

    A széles termékválaszték mellett szakértői felméréssel, véleményezéssel és javaslatokkal segítjük az érdeklődőket a legoptimálisabb megoldások kiválasztásában.

    Előző cikkMég lehet jelentkezni Erasmus+ pályázatíró szemináriumokra!
    Következő cikkDigitális szülők- kerekasztal beszélgetés – pedagógusokkal-2016.11.16.