Kezdőlap hírmozaik

    #ColorOurCollections: Ingyenes színező több mint 150 múzeumi gyűjteményből!

    Ismert tény, hogy nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek egyik kedvelt hobbija a színezés. Hogyan lehet ezt a kulturális ismeretekhez kapcsolni? A #ColorOurCollections kezdeményezéshez 150 kulturális intézmény csatlakozott, hogy gyűjteményeikből ingyenesen letölthető színező készüljön kicsik és nagyok számára.

    Míg a színezést alapvetően a gyerekeknek való tevékenységnek gondoljuk, a felnőttek is megnyugvást találnak benne. Miután megtaláljuk a legjobb színeseket, láthatjuk azt is, hogy végtelen az elérhető színezőkönyvek száma is. Amikor már kiszíneztük az összes könyvet, a #ColorOurCollections gondoskodik arról, hogy ne fogyjunk ki a színezőkből. A kampányban múzeumokon és könyvtárak vesznek részt, akik gyűjteményeikből ajánlanak fel képeket, melyeket ingyen letölthető színezők formájában érhetünk el a közösségi médiában.

    Amikor erre a kezdeményezésre gondolunk, valószínűleg múzeumok jutnak eszünkbe. Azonban a kampány igazi lényege az, hogy mindenféle típusú intézmény részt vesz benne, mint ahogy magát a programot a New York-i Orvostudományi Akadémia szervezte. Csatlakozott például a Floridai Egyetem Rovartani és Fonálférgészeti Tanszéke, akik egy olyan színező könyvvel járultak a kampányhoz, amely az általuk vizsgált pókfajokat tartalmazza. Biztosak lehetünk benne, hogy amíg színezzük őket, még többet megtudunk az intézményről és a kiszínezett kép alanyáról is.

    University of Florida Department of Entomology and Nematoloty Coloring Book

    A szervező Akadémia oldalán elérhető mind a 150 csatlakozó múzeum gyűjteménye.

    Itt pedig egy válogatás 2017 legjobb szintezőiből.

    Ön hogyan használná a fenti ötletet tanóráján? Ossza meg velünk!

    The New York Academy of Medicine Library: Famous Women

    A cikk forrása: https://mymodernmet.com/color-our-collections-2018/

    Előző cikkA vizuális képességfejlesztés új útjai – LEGO
    Következő cikkSoha nem tudod, mibe fogsz végül beleszeretni