Kezdőlap hírmozaik

    „Tehetséggondozás felsős fokon!” Fiatal tehetségek Beregszászban

    A Kárpát-medencei pedagógusok jó gyakorlatait bemutató műhelykonferencia immár második alkalommal kerül megrendezésre, november 7-én. A szakmai továbbképzés célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a külhoni magyar pedagógusok munkájával és jó gyakorlatokkal. A konferencián bemutatkozik a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetségprogramjának beregszászi központja is. Ebből az alkalomból, ízelítőként a komplex szemléletű tehetséggondozó program rövid bemutatkozójával jelentkezünk az esemény előtt.

    Forrás: facebook.com/Mathias-Corvinus-Collegium-Fiatal-Tehetség-Program-Beregszász

    A Tombor András és Tombor Balázs által alapított Mathias Corvinus Collegium (MCC) több mint húsz éve foglalkozik tehetséges fiatalok felkarolásával, oktatásával. A Collegium tehetséggondozó képzésrendszere felső tagozattól az egyetemi mesterképzés befejezéséig biztosít egyedülálló fejlődési lehetőséget diákjainknak.

    Forrás: facebook.com/Mathias-Corvinus-Collegium-Fiatal-Tehetség-Program-Beregszász

    A komplex szemléletű tehetséggondozás első lépcsőfoka a Fiatal Tehetség Program (FIT Program), amely 2015 óta kínál ingyenes képzéseket kiemelkedő eredményű felső tagozatos diákok részére. Oktatási koncepciónk fókuszában olyan, az iskolai oktatást kiegészítő/hiánypótló képzések állnak, amelyek sok szálon kapcsolódnak a diákok mindennapi életéhez.

    Forrás: facebook.com/Mathias-Corvinus-Collegium-Fiatal-Tehetség-Program-Beregszász

    2018 őszétől újabb központtal bővült a Program, hetedik régióként Beregszász városában nyitotta meg kapuit az első határon túli FIT-oktatási centrum. Az élménypedagógián alapuló kurzusok színes skálája várja szombatonként a felvételt nyert diákokat. Megismerkedhetnek a drónok világával, robotok építésével, de az egészségügyi, pénzügyi és internethasználati tudatosság is fontos szerepet kap. Tehetséggondozásuk kombinált oktatás alapján működik. A kontaktalkalmakat e-learning-tananyagok erősítik. A FIT-es diákok saját időbeosztásukhoz igazodva egy igazán rugalmas és jól strukturált rendszerben egyénileg fejleszthetik és ellenőrizhetik tudásukat.

    Forrás: facebook.com/Mathias-Corvinus-Collegium-Fiatal-Tehetség-Program-Beregszász

    Kiemelten fontos szerephez jutnak képzésünkben a szülők. A rendszeres kapcsolattartás mellett olyan rendezvényekkel igyekszünk jelentkezni, melyek segítik a szülő-gyerek kapcsolatok mindennapjait, betekintést nyújtanak a folyamatosan változó oktatási rendszerbe és lehetőségek, hasznos tanácsok soraival ismertetik a tehetséges gyermekek szüleit.

    Dobsa Beátával, a cikk szerzőjével, a beregszászi FIT-centrum vezetőjével november 7-én, a Magyarból jeles 2.0 című műhelykonferencián találkozhatnak.

    A Magyarból jeles 2.0 című műhelykonferencián a részvétel ingyenes, regisztrálni ezen a linken lehet.

    Előző cikk#petrikcodeweek: egy hét kódolás nem csak informatikusoknak!
    Következő cikkÚjabb rekorddöntések az idei Code Weeken