„Ezzel én is játszottam”- játékkiállítás és Rómeó-másként

    Múzeum

    Retró- játékok a múzeumban- Kaposvár

     

    A bronzkortól egészen az 1980-as évekig találhatunk régi játékokat a Rippl-Rónai Múzeum csütörtökön megnyíló kiállításában. A javarészt magángyűjtők jóvoltából megrendezett tárlat kicsiknek és nagyoknak egyaránt hatalmas élményt nyújt.

    A retro játékok mellett Törékeny szépség címmel több mint 100 darabos babakiállítás is nyílik a múzeumban a kaposvári Nyersné Meláth Veronika gyűjteményének legszebb darabjaiból.

    Rengeteg régi játékot mutattak be stábunknak, és ha Önök is kíváncsiak gyerekkori kedvenceikre, akkor érdemes ellátogatni a Rippl-Rónai Múzeumba, ahol november 20-án 17.00 órakor nyílik meg a kiállítás, és 2015. március 1-ig tekinthető meg.

    A mozgó játékokról készült felvételeket Horváth Péter és Őszi Zoltán készítette.

    Forrás és a videó a kaposvarmost.hu megosztásában látható itt.

     

    Színház

     

    És Rómeó és Júlia 

     

    Centrál Színház, Budapest

    KÖVETKEZŐ ELŐADÁSOK

    2014.11.25 kedd, 19:00, Kisszínpad
    2014.12.12 péntek, 19:00, Kisszínpad
    2015.01.23 péntek, 19:00, Kisszínpad

    Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter egy szerelmespárt alakítanak, egy halálra ítélt, halhatatlan szerelem történetét. Ám varázsos játékukkal életre keltik egész Veronát is. Testük egyben az előadás díszlete is, ők maguk a színház. Gesztusok, mozdulatok fantáziadús jelrendszerével változnak egy pillanat alatt figuráról figurára. Öntörvényű, lázas száguldás, egy drámaköltő zseni kottája alapján.

    Ketten vannak a világot jelentő deszkákon. Összesen ketten. Shakespeare világát jelentik.

    Vámos Miklós ötlete és Mészöly Dezső fordítása alapján

     Az előadás időtartama: 1 óra 30 perc, szünet nélkül

    Részletek:  

    Otthoni-suli-buli

    A diafilm éve- 2014

    Szubjektív nosztalgia

    2014 a diafilm éve!
    Gyerekkorunk kedvence, a diafilm idén 60 éves, pontosabban a Diafilmgyártó Vállalat.
    A 60-as 70-es években élte virágkorát a diafilmezés.A diafilm amilyen szerény, olyan erős: túlélte a televízió, a videó, a DVD-k és a videojátékok megjelenését. A most 60 éves Diafilmgyár is megmaradt, eszközöstül, tekercsestül, úgyhogy a diafilmet talán még unokáink is látni fogják.

    Tovább:
    http://www.diafilm.hu/hirek

     

    Kimozdulás- sport

     

    Mikulásvonat a Gyermekvasúton, Budapesten és környékén

     
    2014. december 6. szombat, december 7. vasárnap

    Mikulásvonatok indul: 

    HŰVÖSVÖLGY ÁLLOMÁSRÓL 
    8:20, 9:20, 10:30, 12:20 és 13:45

    SZÉCHENYI-HEGY ÁLLOMÁSRÓL
    9:15, 10:40, 12:10, 13:35 és 15:10.
    Vonatozzunk együtt a Mikulással!
    December első hétvégéjén újra elindul a hatalmas népszerűségnek örvendő Mikulásvonat. 
    A különvonaton a gyerekek és az őket kísérő szülők, nagyszülők két napon keresztül, szombaton és vasárnap, együtt vonatozhatnak a Télapóval, akit most is elkísérnek a vidám, csínytevő krampuszok. A Mikulásvonaton nem unatkoznak a gyerekek, közös énekléssel, versmondással várják a Télapó érkezését. A krampuszok már az állomásokon is szórakoztatják a kicsiket: közös játékokat, táncolást szerveznek nekik. A jóságos Mikulásnak mindenkire jut ideje, az összes gyerkőc beszámolhat, hogyan viselkedett az elmúlt évben. A közös vonatozáson minden gyerek kap egy-egy mikuláscsomagot is, ami cukrot, diót, mogyorót és persze egy kis virgácsot is rejt.
    A gyermekek sosem felejtik el a közös vonatozást a Mikulással, de az út a felnőtteknek is különleges élményt nyújt, a budai hegyek téli erdeiben gyönyörködhetnek. 
    A Gyermekvasút és a Gyermekvasutasokért Alapítvány idén is szeretettel vár minden kisgyereket, akik közösen szeretnének vonatozni a Mikulással.
    A vonatok menetrend szerint csak a végállomáson állnak meg, menet közben le- illetve felszállásra nincs lehetőség. A kocsikba az indulás előtt 15 perccel kell felszállni, a helyfoglalás érkezés szerint történik.

     

    Előző cikkMiről szólt a Tudós tanárok-…”- konferencia
    Következő cikkPályázat médiaszakkörök működtetésére