Kezdőlap Digitális eszközök

Pályázz ingyenes könyvadományra!

A United Way Könyvforgató program célja, hogy adománykönyvekkel elősegítsük, a kortárs kapcsolatok erősítésén keresztül pedig ösztönözzük a hátrányos helyzetből induló gyerekeket is az olvasásra, hogy ne maradjanak le társaiktól. A pályázat beküldési határideje: 2016.11.30.

tevekenysegunk_olv-1

 

 

A KönyvForgató Programról részletesen itt olvashatsz.

Ma Magyarországon minden ötödik gyermek küzd olyan olvasási és szövegértési nehézségekkel, amelyek egy életen át akadályozhatják őket abban, hogy kibontakoztathassák a bennük a rejlő tehetséget és megvalósíthassák álmaikat.

Ha az értő olvasás nem alakul ki a megfelelő időben, akkor a gyermek lemaradhat a fejlődésben a kortársaitól, rossz tanulmányi eredményeket ér el, ami elveheti a kedvét a tanulástól, csökkentve ezzel a továbbtanulási esélyeit is.

A pályázat beküldési határideje: 2016.11.30.

A részletes pályázati kiírás és az adatlap letölthető innen:

 

A United Way Magyarország 2014-ben indította el a KÖNYVFORGATÓ programot, hogy támogassa a gyerekek – különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyerekek – olvasáskészségének fejlesztését, a gyerekek olvasóvá nevelését. Vállalati gyűjtőkampányokat szervezünk és egyéni adományozókat mozgósítunk annak érdekében, hogy minél több jó állapotú, használt gyermekkönyvet gyűjthessünk össze és juttathassunk el pályázati úton többségében hátrányos helyzetű, 7-14 éves korú gyerekekhez. Az adománykönyvek olyan közösségekbe (általános iskolák, gyermekotthonok) kerülnek, ahol a szakemberek különféle programokon keresztül gondoskodnak arról, hogy az adományok elősegítsék a gyermekek olvasási és szövegértési készségeinek javulását.

Nézd meg a program-térképünkön, hogy a te lakóhelyed környékére is eljutott-e már a KÖNYVFORGATÓ program!


Adományozz gyerekkönyvet, írd bele az üzeneted!

Ha szívesen adományoznád el a kinőtt, megunt, feleslegessé vált, de még jó állapotú gyerekkönyveidet, vidd el őket partnerünkhöz, állandó gyűjtőpontunkra, a Mesemúzeumba, ahonnan a United Way Magyarország segítségével többségében hátrányos helyzetű gyerekekhez jut majd el. A könyvbe egy matricát is beragaszthatsz, amelyre személyes üzenetet írhatsz a könyv jövőbeni boldog olvasójának.


A KÖNYVFORGATÓ eredményeiről és a könyvek útjáról bővebben Várjuk jelentkezésedet! Köszönjük!

 

Forrás és további információ:

http://www.unitedway.hu/hu/palyazatok/Konyvforgato2016osz.html

Előző cikkKomoly forrás: pedagógusok digitális képzése és IKT eszközbeszerzés – 2017-ben
Következő cikkPályázz ingyenes könyvadományra!