Kezdőlap hírmozaik

    A pénzügyekről érthetően – ingyenes oktatási anyag a Pénz7 résztvevőinek

    Magyarországon egyedülálló pénzügyi-gazdasági tananyag válik ingyenesen elérhetővé a Pénz7 programsorozathoz csatlakozó iskolák és pedagógusok számára. A nemzetközi kezdeményezésre hazánkban március 7. és 11. között idén másodjára megvalósuló tematikus hét fókuszában a pénzügyi tervezés és a takarékosság áll; ezt a központi témát dolgozza fel a tapasztalt szaktanárok által összeállított tananyag, mely a Pénz7-től függetlenül is rugalmasan integrálható számos műveltségterület tanóráiba.

    penzhetteteje

    A Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésében megvalósuló, és az EMMI által támogatott Pénz7 a játékos műveltségi vetélkedők és szórakoztató, interaktív programok mellett elsősorban a pénzügyi-gazdasági témájú, rendhagyó általános és középiskolai tanórák megszervezésére helyezi a hangsúlyt. A kezdeményezéshez csatlakozó intézmények tanárai térítésmentesen hozzáférhetnek az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közreműködésével közgazdász pedagógusok és pénzügyi szakértők által kidolgozott óratervekhez, tanári útmutatókhoz és feladatlapokhoz, melyekre támaszkodva garantáltan magas színvonalon adhatják át diákjaiknak a hasznos pénzügyi ismereteket. A téma oktatására a programban résztvevő iskolák tanárai a Pénz7 ingyenes kurzusain készülhetnek fel, melyekre a regisztráció során jelentkezhetnek.

    Helyi igényekhez igazítható a Pénz7 tananyaga

    A tananyagot a szerzők – a korcsoportok sajátosságainak megfelelően – négy különböző korosztály számára alkották meg, így az alsósok, a 4-5.-esek, az 5-6.-osok és a középiskolások is az érdeklődésükhöz és ismereteikhez illeszkedő feladatokat kaphatnak. Az óraterveket készítő pedagógus csapat minden korosztály számára három teljes tanórát tervezett meg, amelyek közül az egyiken egy önkéntes pénzügyi szakértő is segíti az óra megtartását. Mivel a Pénz7-hez csatlakozó iskolák lehetőségei és a diákok jellemző anyagi háttere nagymértékben eltérhet, a pedagógusoknak lehetőségük van arra, hogy az egyes feladatokat a helyi viszonyokhoz, a diákok körülményeihez és ismereteihez igazítsák.

    Nyomdai példányok is elérhetőek

    A pedagógusok a hazánkban egyedülálló oktatási anyagot – az intézmény regisztrációját követően – a www.penz7.hu weboldalról tölthetik le, de az első 350 jelentkező iskola számára a szervezők kiváló nyomdai minőségű példányokat is biztosítanak, melyek kiszállításáról a Magyar Posta, a Pénz7 logisztikai partnere gondoskodik az ország teljes területén.

    Az érdeklődő tanárok az alábbi weboldalon regisztrálhatják iskolájukat a Pénz7 programsorozatába:

    http://www.penz7.hu/regisztracio/tanar.

    A plakát teljes méretben itt látható:

    penz720160208

    Előző cikkA legnehezebb azt kimondani, hogy nem tudom…
    Következő cikkHogyan foglalkozzon az óvodapedagógus az informatikával?