Kezdőlap Digitális eszközök

Hogyan használjuk az okoseszközöket tanárként? – avagy ” A tanár appserege”

 Táblagépet kapott karácsonyra, vagy vásárolt egyet, és pedagóusként szeretné munkájában használni? Szeretné megismerni a közösségi média eszközöket, a kommunikációban vagy a tartalomkészítésben használható online programokat? Tantárgyához keres érdekességeket, vagy a diákok értékelését tenné "menőbbé"? Jó helyen jár, ezt a cikket feltétlenül olvassa el és ugorjon a blogbejegyzésre! (Egyébként is érdemes nézegetni a moderniskola.hu Blogszemle- dobozát, ahol - egyedülálló módon - elérhetők a pedagógusok által írt blogok, frissen, aktuálisan, szabadon! A szerk.)

Egy hiánypótló összeállítás a téma szakértőjétől, a tanárok számára hasznos alkalmazásokról egy blogban, a komposzt.wordpress.com oldalon.  Dr. Főző Atilla László jól tagoltan, funkciók szerint csoportosítva, teljesen kezdők számára is érthetően tárja elénk az elérhető alkalmazásokat, idegen szóval applikációkat, remek szójátékkal a „tanárok appseregének” elnevezve ezt a stratégiai jelentőségű gyűjteményt.

A programok használatának mikéntjéről, azok bevezetéséről és a használat során előforduló kihívásokról is szívesen ad tájékoztatást és megoldásokat a Digitális Témahetet is szervező IVSZ oktatási projektmenedzsereként is dolgozó szakember, aki számos pedagógust képzett már IKT használatra. De nemcsak személyes tanácsadásban segít, hanem a sokat emlegetett hálózatos tanulás, kollektív tudásmegosztás terei, felületei is elérhetők a cikkben írt oldalakon, fórumokon. Köszönjük a cikket, örömteli és inspiráló használatot kívánunk!

Előző cikkAz iskolai és online bántalmazás és az egyenruha
Következő cikkAfrikában jártam, mesterségem címere: tanár!