Kezdőlap hírmozaik

    Bezárja a Janikovszky iskolát az erzsébetvárosi önkormányzat

    A Janikovszky iskola bezárásáról szóló döntést, rendkívüli ülésen 11 igen és 4 nem mellett fogadta el a képviselő-testület.

    A határozati javaslat értelmében a Rottenbiller utcai iskola esetében a gimnáziumi nevelési, oktatási feladatot átadták a Fővárosi Önkormányzatnak. A döntés nyomán – amelyet a csökkenő tanulói létszámmal indokoltak – a kerületben lévő öt önálló oktatási intézményt úgy szervezik át, hogy négy épületben három iskola folytatja a működést.

    Előzmények                              Az általános iskolai beiratkozási időszak után döntött úgy az illetékes önkormányzat, hogy szeptembertől megszünteti a Janikovszky Éva Általános Iskolát, a diákokat és a tanárokat pedig, az eltérő pedagógiai program alapján működő Baross Gábor Általános Iskola venné át. A szülők tiltakoznak, szerintük az oktatás színvonala jóval alacsonyabb a Barossban, mint a Janikovszkyba. Ráadásul az épület kapacitása sem megfelelő a tanulók átvételéhez.

    Ezután kizárólag általános iskolai képzést folytat a Baross Gábor Általános Iskola, míg az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium általános iskolai és négyévfolyamos gimnáziumi képzést nyújt majd. A továbbiakban szakközépiskolai és szakiskolai képzést biztosít az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola.
    A döntés alapján a kerületben megszűnik az Erzsébetvárosi Általános Iskola és Informatikai Szakközépiskola, a Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola és Vendéglátó Szakiskola – ezeket összevonták -, illetve a Janikovszky.
    A határozathozatalban – a képviselő-testület törvénytelen összehívására hivatkozva – nem vett részt Gergely József és Kispál Tibor szocialista képviselő.

    Az önkormányzat épülete előtt a szülők és támogatóik tiltakoztak az iskolák, kiváltképp a Janikovszky bezárása ellen.

    MTI

    Előző cikkMunkavállalási ismeretekből elégtelen
    Következő cikkÚjabb érv a mobiltelefonok iskolából történő száműzése mellett