Kezdőlap osztályfőnök

Tinédzserek a közösségi oldalakról

A 12 és 17 év közötti tinédzserek 95 százaléka minden nap felmegy a világhálóra, 80 százalékuk napi rendszerességgel használja a közösségi oldalak valamelyikét is.

A tanulmány szerint a diákok túlnyomó részt úgy nyilatkoztak, hogy jobban érzik magukat, ha a közösségi oldalon lehetnek. A megkérdezett tinédzserek 69 százalékának az volt a véleménye, hogy a saját korosztályával kellemes, baráti hangon tud érintkezni ezeken a fórumokon.

A vizsgálat azonban nyilvánosságra hozott néhány negatív hatást is: a megkérdezett fiatalok 22 százalékának ment már tönkre barátsága a közösségi oldalak miatt. Az is figyelemreméltó, hogy a felmérésben résztvevő tinédzserek 13 százaléka érezte már úgy, hogy félt iskolába menni az előző esti online „szóváltást” követően.

A felméréshez megkérdezett közösségi oldalakat használók 86 százaléka nyilatkozott úgy, hogy személyesen tapasztalt már durvaságot és kegyetlenséget az általa használt közösségi oldalon. Sok tizenéves volt már részese zaklatásnak is ezeken az oldalakon keresztül, ők nagyobb arányban lányok.
A közösségi oldalak használatáról megkérdezett 12-13 éve lányok 33 százalékával voltak már durvák ezeken a fórumokon, még a 12-13 éves fiúknak csak a 9 százaléka nyilatkozott így.

A vizsgálat azonban nem foglalkozott azzal, hogy a zaklatások, tapasztalt durvaságok ellenére, miért nem iratkoznak le ezekről az oldalakról a fiatalok.

forrás és további részletek: www.huffingtonpost.com

Előző cikkGloviczki: A tanárok több mint fele közel áll a nyugdíjkorhatárhoz
Következő cikkBóbita gyerekprogram-magazin