Kezdőlap osztályfőnök

Ismét eredménytelen lett az igazgatói pályázat

Eredménytelenül zárult a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium igazgatói posztjára kiírt megismételt pályázat is – erősítette meg Czita Zoltán, az egyik pályázó, az intézmény tavasszal leváltott vezetője az MTI-nek. A gimnázium ügye áprilisban vált országosan ismertté, amikor tanárok, szülők tiltakoztak az ottani vezetőcsere ellen.

A Magyar Narancs online kiadását az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken arról tájékoztatta: ismét sikertelen lett a szigetszentmiklósi gimnázium igazgatói pályázata, miután a „három pályázó közül egy a pályázatát visszavonta, kettő pedig nem rendelkezik az előírt végzettséggel. A pályázati eljárást újra le kell folytatni, és annak eredményes befejezéséig, de legfeljebb egy évig a szervezeti és működési szabályzatban meghatározott helyettesítés rendjében foglaltak szerint kell elláttatni a vezetői feladatokat” – olvasható a honlapon.

Czita Zoltán az MTI érdeklődésére elmondta: a megismételt pályázat elbírálásának határideje pénteken járt le, ő délután a jelenlegi megbízott igazgatótól, Mede Norberttől értesült arról, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egyiküket sem nevezte ki (a harmadik pályázó visszalépett).

Emlékeztetett arra: az előző pályázat is sikertelenül zárult (azt formai hibákra hivatkozva érvénytelenítették), majd a fenntartó a tanári kar egyik tagját, Mede Norbertet bízta meg április 3-án a vezetői teendők ellátásával, leváltva őt, a korábbi igazgatót. A tanárok nagy része és a szülők számos módon tiltakoztak a csere ellen.

Az előírt végzettség hiányáról a volt igazgató azt mondta: sem neki, sem Medének nincs meg a 2010 óta kötelezően előírt közoktatás-vezetői szakvizsgája, mindketten a kétéves képzés felénél tartanak.

A jelenlegi vezető, Mede Norbert megbízatása július végén lejár.

MTI

Előző cikkAz idei TTK előzetes programja
Következő cikkInteraktív irodalmi séta – okostelefonnal