Felhívás „4 FOR EUROPE” versenyre

    Középiskolás diákoknak szervez európai uniós témájú versenyt a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája.

    A vetélkedőre olyan négy fős csapatok jelentkezését várjuk, amelyek tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. A csapatok mentora az őket felkészítő pedagógus.

    Regisztrálni 2012. szeptember 27., 10 óráig lehet a http://europedirect.kjmk.hu weboldalon!

    A vetélkedő menete:

    1.) Online forduló
    Az első forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, melyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.

    Az első forduló kezdete: 2012. szeptember 27. 12.00 óra
    A feladatok megoldási határideje: 2012. október 07. 24.00 óra

    2.) Regionális döntők
    Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe. A regionális döntőkbe főszabályként egy iskolából legfeljebb csak két csapat juthat be.

    A regionális döntők várhatóan 2012. november 6. és november 17. között lesznek az adott régióban található valamelyik megyeszékhelyen.

    3.) Országos döntő
    Az országos döntőbe az előző fordulók nyertesei, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kap meghívást.

    Tervezett időpont: 2012. december első fele
    Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8.

    A vetélkedő első helyezett csapata 2013 márciusában egy strasbourgi tanulmányúton vehet részt az EUROSCOLA keretein belül.

    Részletes információ: http://europedirect.kjmk.hu

    Előző cikkFulbright Középiskolai Tanárcsere Program
    Következő cikkKreatív írás pedagógusoknak