Országos konferencia a tehetséggondozásról

    A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) október 19-én országos konferenciát rendez az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán  Ez is tehetséggondozás! Elmélet és módszerek címmel. A programról a MATEHETSZ honlapján is tájékozódni lehet. 

    A MATEHETSZ célja egy több éves szakmai kutató-fejlesztő munka elindítása, az egymással nem ritkán vitában álló, tehetséggondozással foglalkozó szakemberek, szakmai műhelyek mozgósítása egy mindenki által elfogadható tehetség-koncepció megalkotása és a fejlesztési források minél hatékonyabb felhasználása érdekében. Ehhez igyekszik muníciót nyújtani a konferencia, amely egy országos vándorkonferencia-sorozat indító állomása. 

    A konferenciát Pléh Csaba, az MTA rendes tagja nyitja  meg. 

    A rendezvény délelőttjén plenáris előadást tart Nahalka István (egyetemi docens), Fülöp Márta (egyetemi tanár, ELTE Pszichológiai Intézet), Z. Karvalics László (egyetemi docens, SZTE) és Péter-Szarka Szilvia (egyetemi adjunktus, DE).

    Az ezt követő fórumbeszélgetésen a szervezők igyekeznek teret biztosítani a legmarkánsabb tehetségkoncepciók vitájának. A beszélgetést Fuszek Csilla, a Budapesti Európai Tehetségközpont igazgatója moderálja. Résztvevők: Arató Ferenc (egyetemi adjunktus, PTE),Balogh László (egyetemi docens, DE, Pszichológiai Intézet), Bodnár Gabriella (egyetemi docens, BME),  Gyarmathy Éva (egyetemi docens, ELTE), Péter-Szarka Szilvia (egyetemi adjunktus, DE, Pszichológiai Intézet), Vass Vilmos (egyetemi docens, ELTE). 

    Délután párhuzamos szekciók keretében mutatkoznak be jó gyakorlatukkal az erre felkért szakmai műhelyek. A szekciók címei:

    1. Esélyteremtés, tehetséggondozás

    2. Speciális eszközök a tehetséggondozásban

    3. A tehetséggondozás új útjai.

    4. Tehetség és tudomány

    5. Komplex tehetségfejlesztés

    6. Tehetség mindenütt!

    A műhelyek beharangozói itt olvashatók.

    A jelentkezési lap innen tölthető le.

    A MATEHETSZ együttműködő partnereként az ELTE PPK biztosítja a konferencia helyszínét, míg a szakmai és szervezési előkészítésben az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete működik közre.

    A program a Tehetséghidak Program kiemelt projekt (TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001) finanszírozásában valósul meg.

    Előző cikkMozaik internetes tanulmányi verseny
    Következő cikkÁllásfoglalás a kerettanterv és tankönyvek felülvizsgálatáról