Kezdőlap osztályfőnök

Egy exkluzív karrier-verseny a felsőoktatásban tanulóknak- mire számíthatnak a középiskolások?

Egy középiskolás nem elég már, ha csak a pontszámokat gyűjti, fel kell készülnie a minél valósághűbb feladatok elvégzésére is, amire – az ambíciózusabb diákoknak – már a képzés alatt lehetőségük nyílik.  A pályakezdőktől sokszor a leginkább hiányolt képesség a gyakorlat és a csapatban dolgozás képessége, amit a virtuális térben, online közösségben végzett valósághű szimulációs játékokban, versenyekben fejleszthetnek ki például. Egy ilyen vetélkedésről számolunk most be: ma indul a MOL-csoport egyetemistáknak és főiskolásoknak szóló Freshhh 2014 versenye

 

*         A MOL-csoport Freshhh 2014 versenyére mától 2014. április 7-ig lehet regisztrálni a www.freshhh.net weboldalon

*         A Freshhh egynemzetközi online olaj- és gázipari verseny felsőoktatásban tanuló hallgatóknak

*         A 20 000 eurós összdíjazású versenyre háromfős csapatok jelentkezhetnek

Budapest, 2014. március 5.–A MOL-csoport idén ismét elindítja egyedülálló nemzetközi versenyét, a Freshhh-t. Az egyetemi és főiskolai hallgatókból álló csapatoknem csupán a játék és tanulás kedvéért, hanem a 20 000 eurós össznyereményért és egy lehetséges karrierért is versenyeznek. A program ma indul, a regisztrációkat április 7-ig várják a www.freshhh.net weboldalon.

 

A MOL-csoport 2007 óta rendezi meg az olaj- és gázipar egyik legnagyobb nemzetközi versenyét, a Freshhh-t. A program célja a fiatal tehetségek vonzása és fejlesztése, akik a Csoport egyik legerősebb pillérét képezik. Az utóbbi hét évben 70 ország 250 egyetemének 10 000 diákja összesen 3500 csapatot alkotva versenyzett a programban. Sokan közülük ma a MOL-csoport sikeres munkavállalói a világ különböző pontjain.

A verseny háromfordulós; résztvevői egy virtuális térbenversenyeznek, és a MOL-csoport által kidolgozott iparági és stratégiai feladatokat oldanak meg. Az első forduló 40 legjobb csapata kerül be a stratégiai szimulációs körbe, ahol a benzinkút-üzemeltetés kihívásaival néznek szembe. A továbbjutás érdekében alapos piaci elemzésre alapozottdöntéseket kell hozniuk. A harmadik forduló a budapesti döntő, ahol a legjobb 5 csapat versenyez a fődíjért. A dobogósok összesen 20 000 eurót kapnak (a nyertes csapat 9000, a második helyezett 7000, míg a harmadik helyezett 4000 euróval lesz gazdagabb), és egy lehetőséget, hogy részt vegyenek a MOL-csoport frissdiplomás programjában. A csapatok teljesítményét a MOL-csoportfelsővezetőiből álló zsűri értékeli. Idén a Freshhh elsősorban a finomítás, a logisztika és a stratégia területeire koncentrál.

“Tavaly rekordszámú jelentkezőnk volt, több mint 60 ország egyetemeinek és főiskoláinak több mint 2600 diákja vett részt a versenyben, összesen 887 csapattal. Idén célunk e rekord megdöntése. A MOL-csoport jövőbeni sikere a kreativitást, friss ötleteket és új perspektívákat hozó fiatalok kezében van, így az, hogy folyamatosanjelentős erőforrásokat fektetünk a legjobb tehetségek felkutatásába, a legjobb,amit tehetünk” – mondta Zdravka Demeter Bubalo,a MOL-csoport emberi erőforrás igazgatója.

 

A versenyről

Ki jelentkezhet?

A Freshhh2014 verseny egyetemi és főiskolai hallgatók számára nyitott; minden csapattagnak egyetemi vagy főiskolai hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie. PhD hallgatók szintén részt vehetnek a versenyben. A feladatok az olaj- és gáziparra koncentrálnak majd, így ajánlott, hogy legyen ilyen irányban orientált tagja a csapatnak.

Hogyan lehet jelentkezni?

A versenyre háromfős csapatok jelentkezhetnek a www.freshhh.net weboldalon. A regisztrációs időszak 2014. április 7-én, Greenwichi középidő szerint déli 12:00 órakor zárul.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy független, nemzetközi, integrált olaj- és gázipari vállalat, budapesti székhellyel. Működése 40 országot érint, közel 29 000 munkavállalója dolgozik világszerte. A MOL kutatás-termelési tevékenysége több mint 75 éves tapasztalattal zajlik a szénhidrogén-bányászatban. Jelenleg 7 országban folytat szénhidrogén-kitermelést, és 11 országban végez kutatási tevékenységet. A MOL-csoport négy kőolaj-finomítót és két petrolkémiai gyárat üzemeltet Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, közös ellátásilánc-optimalizálás mellett. A vállalatcsoport több mint 1700 töltőállomással rendelkezik Közép-és Délkelet-Európában, 11 országban.

 

 

Előző cikkBiztassa a diákjait: kérdezzék a minisztert! A Nemzetközi Gyermekmentő Pályázata
Következő cikk„Múzeumok Mindenkinek” – Lezárult a kulturális sikerprojekt