Elektronikus könyvek is kölcsönözhetőek a Pedagógiai Könyvtárban

     

     A tavalyi év óta digitális könyvek is elérhetőek a Pedagógiai Könyvtárban és Múzeumban, az intézmény ugyanis továbbfejlesztette digitális szolgáltatásait. A már meglévő adatbázisok (EBSCO, JSTOR, Web of Science, Akadémiai Kiadó folyóiratai) mellett, egy e-könyvekből álló gyűjtemény alapjait vetette meg. Az e-könyvek hamarosan távoli hozzáféréssel is elérhetők lesznek a Pedagógiai Könyvtár beiratkozott olvasói számára.

    A mostantól pedagógusok számára elérhető gyűjteményben 91 db angol és német nyelvű szakkönyv közt pedagógiai, pszichológiai és szociológiai művek egyaránt találhatók, melyek EBSCOhost felületen lesznek kölcsönözhetők, de távoli hozzáféréssel hamarosan a Könyvtár honlapjáról is kereshetők és elérhetők lesznek a beiratkozott olvasók számára.

    Az érdeklődők számára ezzel kapcsolatban a Könyvtár Olvasótermében (1089 Bp., Könyves Kálmán krt. 40.) 2014. május 19-én 10 órától előadást tart Alexi Anna, az EBSCO magyarországi képviselője az EBSCO felületen elérhető e-könyvekről, Pallos Zsuzsanna a könyvtár munkatársa pedig a könyvtár által beszerzett újdonságokról és újításokról beszél majd.

    Előző cikkIskolásoknak szóló robotépítő világverseny lesz Tatabányán
    Következő cikkTanítás a 21. században- beszámoló egy konferenciáról, ami „nem hagy egyedül”