Kezdőlap hírmozaik

    Iskolásoknak szóló robotépítő világverseny lesz Tatabányán

    2014. május 30-31 – én először rendezik meg a tatabányai Edutus Főiskolán a World Robot Olympiad – WRO nevű versenyt, amire két korosztályban összesen 12 magyar iskolai csapat jelentkezett, magyarországi és határon túli magyar területekről is. A versenyen a résztvevőknek csapatokban kell egy LEGO Mindstorms robotot felépíteni, beprogramozni, és egy adott pályán végigvinni, számos specifikáció és egy meglepetés-szabály figyelembevételével. A verseny tétje a 2014. novemberi döntőre kijutás, amelyet idén Szocsiban rendeznek meg. 

    A WRO egy nemzetközi oktatási program, amely azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse a fiatalok hozzáférését a természettudományos tárgyakhoz, és motiválja őket egy mérnöki vagy informatikai szakma választására. A WRO versenyek ötvözik egy sportesemény izgalmát a LEGO Mindstorms robotok tervezésének, építésének és programozásának kihívásával.

    Eközben a fiataloknak egyedülálló lehetőségük nyílik értékes és praktikus tapasztalatok szerzésére a robotokkal való munka terén. A 2013-as évben több mint 20 000 csapat vett részt a világ különböző pontjain, több mint 40 országban tartott WRO regionális fordulókon. Egy olyan versenyen, amely amellett, hogy komoly kihívást állít a csapatok problémamegoldó-készsége elé, rendkívül szórakoztató is!

    További információk a versenyről és az aktuális WRO szezon részleteit a Facebook-on is lehet követni: facebook.com/WROHungary

    Előző cikkKonferenciát szervez az OFI az egész napos iskoláról – 2014. 05. 30.
    Következő cikkElektronikus könyvek is kölcsönözhetőek a Pedagógiai Könyvtárban