Kezdőlap osztályfőnök

Audi Hungária Iskola alapkőletétel- Videó és interjú a vezetőkkel -iskola a kulturák között

Jövő júniusig tartó projekt keretében bővítik és fejlesztik a győri Audi Hungaria Iskolát; az erre fordított összeg közel negyedét uniós és kormányzati forrásból finanszírozzák – hangzott el az új épület keddi, 2014. július 22-i alapkő-letételi ünnepségén, amit az MTI híradásából is ismerhetünk:A Kisalfold.hu YouTube csatornáján egy több, mint hét perces videón számolt be az ünnepség beszédeiről, az alapkőletétel részleteiről. „A fejlesztés keretében közel háromszorosára, mintegy 10 ezer négyzetméteresre bővítik a 2010-ben megnyitott iskola épületét, valamint modernizálják és egy többfunkciós csarnokkal toldják meg a múlt század hatvanas, hetvenes éveiben felhúzott részeit. Mindennek eredményeként a jelenlegi 350-ről 650-re emelkedhet az itt tanuló diákok száma.” – áll az MTI hírében. De vajon milyen folyamatoknak köszönhető ez a fejlesztés, mivel jár pontosan, mi épül, milyen tartalommal töltik meg, mit jelent ez a pedagógusoknak és kiket érint?    Lapunk 2014. júniusi számában, a 26-27. oldalon a Modern Iskola is foglalkozott az Audi Iskolával. 

„Iskola a kultúrák között – kulcs az együttműködés”- címmel olvasható a 26.oldalon az a cikk, amiben Tálos Katalin intézményegység-vezető mutatja be a győri Audi Hungaria Iskolát, a pedagógusokat és a pedagógiai programot olvasóinknak. ” Négy év, három partner, két ország, egy intézmény: ezekkel indíthatjuk a hazánkban egyedülálló kezdeményezés, a győri Audi Hungaria Iskola leírását.” Bővebben a cikkben megismerhető a pedagógusoktól elvárt speciális teljesítmény, a  két nyelven oktató iskola egyéni megoldásai.

„Innovatív iskolánk középpontjában a diák áll”- mindezt már Helmut Seiler, az Audi Hungaria Iskola főigazgatója mondta el, mikor a Modern Iskola munkatársa arról kérdezte, hogy miként valósul meg az intézmény hazánkban egyedülálló oktatási koncepciója. A lapunknak adott exkluzív interjú  a német iskola főigazgatóval itt , a 27.oldalon olvasható.

 

Előző cikkHogyan kommunikáljunk diákjainkkal? Tabudöntögetés – kölcsönös bizalom egy tehetséggondozó gyakorlatában
Következő cikkMűvészetek Völgye, 2014 – tradíció és innováció a Balaton-felvidéken