A tehetség önmagában nem elég

    A tehetséges gyermek nagy ajándék, de egyben nagy teher is lehet a család és az iskola számára. Különleges képességei miatt külön fejlesztésre szorul, a különórák időben és anyagiakban több áldozatot kívánnak meg a szülőktől, tanároktól. A MOL Tehetségtámogató Program azon gyermekek családjainak nyújt segítséget, akik tehetségesek, és tehetségüket már versenyeredményekkel is igazolták.

    A MOL Tehetségtámogató Program 2014-ben is várja azoknak a 10-18 év közötti gyermekeknek és fiataloknak a pályázatait, akik a művészet és tudomány területén tehetségesek, de továbblépésükhöz anyagi támogatásra van szükségük. Eszközök vásárlására vagy útiköltségekhez igényelhetnek támogatást a pályázati programban. Például komoly zenét tanulnak és már saját hangszerre van szükségük a gyakorláshoz, nem elegendő a zeneiskolai kölcsönhangszer használata. Vagy szeretnének eljutni rendszeresen a természettudományos tantárgyakból versenyekre felkészítő szakkörökre, és aztán a versenyekre. Vagy a tanuláshoz saját számítógépre, laptopra van szükségük, amit a családjuk nem tud számukra megvásárolni. A pályázat elsősorban egyéneknek szól, de csoportok is pályázhatnak pl. színjátszókörök, kórusok.

    A kitöltött pályázati űrlap mellé csatolni kell a felkészítő tanár véleményét a diákról, az eddigi eredményeket pedig oklevél másolatokkal kell igazolni. A megvásárolni kívánt eszközről árajánlatot kell mellékelni illetve az utazásokhoz útitervet ajánlatos készíteni költségvetéssel. A pályázatokat postai úton 2014. szeptember 30-ig lehet beküldeni. A pályázatokról november végéig dönt a pályázatokat kezelő Új Európa Alapítvány kuratóriuma.

    A MOL közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig közel 3000 sportoló és művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítette. 2013-ban a támogatottak között volt többek között a 16 éves Dolfin Balázs csellista, több nemzetközi zenei verseny győztese, a Zeneakadémia Különleges Tehetségek Előképzőjének hallgatója valamint a 10. Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpia csapata, akik nagyon jó eredményeket érnek el minden évben a diákok rangos nemzetközi versenyén.

    Fotó: Dolfin Balázs, csellista

    Felhívás és űrlap: www.ujeuropaalapitvany.hu

    Beharangozó kisfilm


    Csapatkép: A 10. Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpia csapata

    Előző cikkKépzettséget és identitást adjon az iskola- Czunyiné dr. Bertalan Judit a miskolci szakmai tanévnyitón
    Következő cikkA tanév rendje részletesen-segédlet a tanévkezdéshez az EMMI-től