Kezdőlap jó példák

Pályaorientáció – Ingyenesen hozzáférhető tudásbázis a neten!

Idén ősztől 300 elemből álló online tudásbázis segíti a fiatalokkal foglalkozó szakembereket. Az Új Nemzedék Plusz Bázisiskolai Programja negyven iskolában támogatja a fiatalokat az életpálya-építésben. A pedagógusokat mostantól gazdag módszertani anyag segíti ebben a munkában; és nemcsak őket, hanem minden olyan tanárt és ifjúsági szakembert, aki fontosnak tartja a fiatalok kompetenciafejlesztését. Az online tudásbázis mindenki számára hozzáférhető!

Az Új Nemzedék Plusz TÁMOP 3.3.12-12 projekt szakemberei nem véletlenül időzítették a tudásbázis indulását a tanév elejére, hiszen egyénileg és tantestületi szinten is ez a tervezés, az éves célok kitűzésének időszaka. Nagy segítséget jelenthet, hogy mostantól a szociális kompetenciák fejlesztésében egy gazdag és gyakorlatias módszertani segédanyagra támaszkodhatnak.

Az online tudásbázis 300 elemből álló, kereshető gyakorlatgyűjteménnyel segíti a tanév eleji ismerkedést, és a későbbiekben a csapatépítés, a személyiségfejlesztés vagy a pályaorientáció folyamatát. A gyakorlatok között a téma, a javasolt életkor, csoportméret, helyszín, időtartam és a módszer szerint lehet keresni. A gyakorlatok kommentelhetőek, és a gyűjtemény a látogatók által beküldött gyakorlatokkal bővíthető.

 Az életpálya-építés és a vállalkozói kompetenciák fejlesztése területén 45, illetve 90 perces foglalkozásokat kínál a tudásbázis, komplett forgatókönyvvel és kidolgozott segédletekkel, háttéranyagokkal kiegészítve. Aki pedig utána szeretne olvasni az életpálya-építés témájának, a Tudástár és a Hasznos linkek menüpontban további gazdag forrásanyagot talál.

Mindezzel a fejlesztés nem ért véget: az ősz folyamán elkészül és a tudásbázisban elérhetővé válik a szabadidős programok és tábortervek gyűjteménye, egy online kitölthető motivációs kérdőív-rendszer, egy szórakoztatva tanító (edutainment) taneszközcsomag, és elkészülnek a nyomtatott formában is megjelenő színes ifjúsági információs kiadványok is.

Az oldal címe bip.ujnemzedek.hu, de természetesen az Új Nemzedék Plusz – ujnemzedek.hu – nyitóoldaláról bárki számára közvetlenül is elérhető.

Előző cikkPedagógus portfólió- mi változik a 2014/15-ös tanévben?
Következő cikkPedagógusok száma Magyarországon (1990-2014)