Zsolnay Kulturális Negyed, Pécs – ahol jó gyereknek lenni!(x)

    Kiváló gyermekprogramokat kínál az osztálykirándulók számáraa pécsi Zsolnay Kulturális Negyed. A múzeumpedagógiai és természettudományoskínálatbanmindenki megtalálja a neki tetszőt, hiszen a művészet, valamint a humán- és természettudományok területéhez egyaránt kínál programokat a Negyed. Az interaktív, ismeretterjesztő foglalkozásokon kreatív módon, játszva tanulhatnak a fiatalok.

     

    Tanoncjárat

     A Tanoncjárat a Zsolnay Kulturális Negyed kalandos felfedezőjátéka általános- és középiskolásoknak. A nagyjából 120 perces program remek alkalom arra, hogy az osztály játékos formában ismerje meg azt a páratlan örökséget, amit a Zsolnay család egykor itt működő, világhírű kerámiagyára által Pécs városára hagyományozott. Az osztály több csoportra is válhat, és versenghet a győzelemért és a díjakért!

     Gyáralapítók kora

     A foglalkozás fő célja a dualizmus kori Pécs gazdaságának, társadalmának interaktív bemutatása. A program során a fiatalok górcső alá vehetik a korszak meghatározó üzemeit, iparágait, az ott dolgozók életkörülményeit. Korabeli forrásokat feldolgozva ismerhetik meg a századforduló életét, lehetőségeit, kötelezettségeit. Izgalmas időutazás, szerepjáték hiteles környezetben, elsősorban a középiskolások, kiemelten a 11. évfolyamosok részére.

     Természettudományos kínálat

     A Planetárium, a Labor – Interaktív Varázstér valamint a Varázsóra (látványos fizikai kísérletek) programjainak célja a kisgyermekek, diákok természettudományos ismeretének bővítése, a különböző évfolyamok környezetismeret, földrajz, biológia, fizika és kémia tanórán megszerzett tudásának kiegészítése. A tantárgyak csillagászati vonatkozású fejezetei látványosabban oktathatók, mint tantermi körülmények között, ráadásul a Planetárium egyedülálló módon élőszavas előadásokkal várja az érdeklődőket. A Varázsóra eszközeivel olyan látványos kísérleteknek lehetnek részesei, amelyekre az iskolai tanórákon nincs lehetőség.

     Információ:

    www.zsn.hu, latogato@zsn.hu, +36 72 500 350

    (szponzorált tartalom) 

     

    Előző cikkHogyan ünnepeljük interaktívan és „okosan” az ’56-os forradalmat?
    Következő cikkLátványos tudományos versenyek diákoknak a győri Mobilisben(x)