Karácsonykor- Modern Iskola?

     Az idei naptári évben az utolsóként megjelent Modern Iskola szaklapot olvashatják itt és már postázzuk az iskolákba is a nyomtatott formában is. Igyekeztünk tartalmas  lapot előállítani, és tájékoztatni Önöket az Oktatási Hivatal által összeállított szakmai anyagok révén a pedagógus-minősítés, intézményi önértékelés és egyéb fontos témákról.

      Hiteles pedagógusok, intézményvezetők  mondják el mindennapi tapasztalataikat e téren, majd a médiaértés témakörét járjuk körbe. Egyes trendkutatók szerint a jövőben, ha nem vagyunk résen, nem fogjuk tudni megkülönböztetni egymástól a valós és a virtuális, manipulált tartalmakat. A gyerekeket meg kell tanítanunk, hogy kételkedjenek, ne higgyék el, amit a média kínál nekik, ismerjék meg a tudatos fogyasztást, a saját „médiaviselkedésüket.”

      Megismerhetjük a lapból a jövő osztálytermét, a tanulás –tanítás sikerének fokozási lehetőségeit, kutatásokkal alátámasztva, meglepő eredményekkel találkozhatunk!

     Természetesen számos képzést, életpálya-információt is kínálunk, és szívmelengetőek az Osztályfőnök rovat cikkei az osztálykarácsonyokról.

     Köszönjük, ha továbbra is kérdeznek, megosztják jó gyakorlataikat, visszajelzéseket küldenek, olvasnak, követnek minket!

     

    2014.12.14.

     Fülöp Hajnalka

    Főszerkesztő

    Modern Iskola

    Előző cikkKarácsonyi minden jót!
    Következő cikkMódszertani kutatások- az MTA támogatásával