Kezdőlap hírmozaik

    A Progress Alapítvány felhívása – Ifjúságtámogatókat és környezetvédőket díjaznak

    A Progress Alapítvány célja a társadalmi progresszió szolgálata, ideértve a demokratikus joggyakorlás és az esélyek egyenlőségének érvényesítését, a méltányosságot és a társadalmi szolidaritást. E céloktól vezérelve a Progress Alapítvány kuratóriuma díjakat alapított a civil társadalom kimagasló, példamutató szereplőinek jutalmazására. A díjak nyilvános elismeréssel és 300.000-300.000 Ft jutalommal járnak.

    A díjak évenként kerülnek átadásra két területen, kategóriánként 1-1 díjazottnak:

    a környezetvédelem érdekében kifejtett tevékenység területén és az ifjúságtámogató tevékenység területén.

    A Progress – Környezetvédelemért Díjra érdemesíthető az a személy (közösség), aki helyi vagy országos környezetvédelmi probléma megoldásához sikeresen járult hozzá, környezetbarát gyakorlatot tudott bevezetni, különösen, ha a megoldás időtálló, kreatív és példaértékű más hasonló környezeti konfliktusokkal küzdő személyek és közösségek számára.

    A Progress – Ifjúságtámogatásért Díjra érdemesíthető az a személy (közösség), akinek kimagasló gyakorlati vagy elméleti tevékenysége az ifjúsági korcsoportok tagjainak védelmére, segítésére, fejlesztésére irányul a társadalom működésének bármely területén, ideértve a célcsoport jobb megismerését és a célcsoportról szóló tájékoztatást is.

    A díjazottakra bárki javaslatot tehet, aki az alapítók által meghatározott szabályok szerint beterjeszti jelöltjét:

    alapitvanyprogress@gmail.com, elektronikus levélcímre

    2015. szeptember 15-én 24.00 óráig.

    A javaslatban kifejezésre kell juttatni, hogy a jelölt tevékenységében testet ölt az a szellemiség, amit az Alapítvány elnevezése fémjelez, továbbá tartalmaznia kell:

    a javaslattevő nevét, email címét, telefonszámát;

    a jelölt személy (különösen indokolt esetben) közösség nevét, email címét, telefonszámát;

    a jelölés okait, azaz annak indoklását, hogy milyen a témába vágó, jelentős teljesítmény köthető a díjra javasolt személyhez (életút leírása, fontosabb események, aktivitás és társadalmi akciók, a működés helyszínei stb.).

    A javaslatokat a kuratórium által felkért bizottság értékeli, majd közülük lehetőséget biztosít az első 3-3 jelöltnek a nyilvánosság előtti bemutatkozásra. Ezt követően a bizottság javaslata alapján a kuratórium meghozza döntését, és 2015. november 30-ig megszervezi a nyilvános díjátadást.

    A díj alapítói és a bizottság szakemberei bizalommal várják a javaslatokat!

    2015. június 15.

    A Progress Alapítvány Kuratóriuma

    Előző cikkLetölthető a „Digitális nemzedék konferencia 2015” tanulmánykötete
    Következő cikkIndia egy tanár szemével – 2. rész