Kezdőlap hírmozaik

    Szakmát szerezne ingyen? Szeptember 30-ig még jelentkezhet

    „Bárki belevághat, nem feltétel egy már meglévő szakma, nem kizáró ok a diploma sem, nyolc általánossal vagy érettségivel bárki szerezhet államilag finanszírozott második szakképesítést – hívta fel a figyelmet a hétfői Ma reggelben az NGM szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

    Már 15 ezer felnőtt jelentkezett az államilag finanszírozott második szakképesítés megszerzésére, de jelentkezni még szerdáig lehet, így várható, hogy ez a szám tovább nő – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a hétfői Ma reggelben.

    A lehetőség mindenki előtt nyitva áll, kortól függetlenül, így akár 65 évesen is lehet jelentkezni, nem feltétel egy már meglévő szakma sem, nyolc általánossal vagy érettségivel – a szakmától függően – bárki belevághat – hívta fel a figyelmet Odrobina László. Nem kizáró tényező a diploma sem, mert az ebben az esetben az nem számít szakmának, ha egy helyen összegyűlt 10 fő, a képzés elindulhat, a szakképesítés megszerzése pedig – képzési folyamat, részvétel, vizsgáztatás – a tanuló számára nem kerül pénzbe. „A teljes cikk  hirado.hu oldalon olvasható.

    Kiegészítés: 

    A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján ez olvasható: 

    ‘A szakképzésről szóló törvény 2015. évi változása lehetővé teszi az államilag támogatott második szakképesítésre történő jelentkezést.
    Jelen keresőfelület segítséget nyújt a szakképzésbe bekapcsolódni kívánó érdeklődőknek a legmegfelelőbb képzés kiválasztásában.’

    Itt a földrajzi régió, település illetve a tanulni kívánt szakképesítés megadásával a képzést nyújtó szakképzési centrum elérhetőségét lehet megtudni, ill. a kapcsolódó jogszabályok is megismerhetők. 

     

    Előző cikkMenekültek mindig is voltak és lesznek is
    Következő cikkA magyar GEOMATECH a legkorszerűbb technológiákat hozza el a közoktatásba(x)