Kezdőlap hírmozaik

    Múzeumpedagógiai foglalkozások az Iparművészeti Múzeumban(x)

    Múzeumpedagógiai foglalkozások az Iparművészeti Múzeumban, a Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj, valamint a 12. Design hét nyitókiállításban 2015.11.15-ig. Kreativitásfejlesztő foglalkozások, együttgondolkodás és vizsgálódás, történelmi séta  várja a pedagógusokat és a diákokat a patinás falak között!  

     

    A design Te vagy!

    Saját képzeletünk és a kiállítások extravagáns tárgyainak segítségével dolgozzuk fel a fenntarthatóság, a környezetvédelem, a közösségi tervezés témaköreit. Közös alkotómunka keretében tervezünk, kivitelezünk, problémákat vetünk fel és kísérletet teszünk a megoldásukra. Megvizsgáljuk, hogyan gondolkodnak a tervezők egy-egy tárgy előállításáról, megfigyeljük, hogyan jelenik meg a külvilág a kézzel fogható használati tárgyainkon vagy akár otthonunk darabjain. Válaszokat keresünk a kérdésre: hogyan válhatnak a gondolatok formákká, színekké, anyagokká, tárgyakká?

    fotó: Vargha Miklós – Design Terminál (A kép kattintásra nagyobb méretben nyílik meg.)

     

    Gondold újra!

    A kreativitásfejlesztő foglalkozás során bejárjuk az Iparművészeti Múzeum izgalmas tárgyakat bemutató designkiállítását és olyan globális témákról beszélgetünk, mint: energiatakarékosság, újrahasznosítás, multikulturalitás, esélyegyenlőség, perszonalizáció, multifunkcionalitás. Mit jelentenek ezek az egyre gyakrabban használt fogalmak? Hogyan találkozunk velük a hétköznapi életünkben? Mi a design?

    A kérdésekre játékos formában keressük meg a választ, egy kicsit designerekké is válunk, miniprojektet hozunk létre és új funkciót adunk megszokott hétköznapi tárgyaknak.

    Művészetterápiás foglalkozások 

    A művészet, az alkotás és a múzeum eszköztáraival egy olyan foglalkozáson vezetjük végig a gyermekeket, fiatalokat, ahol az aktuális korosztályukból adódó kérdéseikkel, problémáikkal, fejlődésükkel foglalkozunk. Felszínre kerülhetnek a társas kapcsolataik, a családi kötődések, a bennük levő kérdések, esetleg konfliktusok is. A különböző történeti, művészettörténeti korokkal való foglalkozások közben egy belső utazáson is keresztülmennek a résztvevő gyermekek és fiatalok.

    IMM 1956 – Történelmi séta az Iparművészeti Múzeumban

    Már csak néhány időpont szabad!!!

     

    További információk  2015. október 7-étől az  Iparművészeti Múzeum honlapján (www.imm.hu )!

     

    Előző cikkMúzeumok Őszi Fesztiválja a Magyar Nemzeti Múzeumban(x)
    Következő cikkPályázati felhívás „Digitális Kárpát-medence” című rajz és kisfilm pályázatra(X)