Kezdőlap vezetés

Együttműködés a hátrányos helyzetű fiatalokért – összefogott Veszprémben a civil szféra, az egyetem és egy szakközépiskola

Együttműködési megállapodást kötött a Pannon Egyetem, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakközépiskolája a helyi hátrányos helyzetű fiatalok támogatására. Miként támogatja a jövő munkavállalóit egy egyetem és egy civil szervezet?

pannon Együttműködési megállapodást kötött a Pannon Egyetem, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakközépiskolája a helyi hátrányos helyzetű fiatalok támogatására  még 2016. február 11-én.

A rendezvényen Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora elmondta, az egyetem a Hallgatói Önkormányzattal karöltve hosszú ideje működtet szociális támogató rendszert, mellyel jelentős forrásokat fordít a szociálisan rászoruló hallgatók megsegítésére. Jelen megállapodással ezt a fajta gondoskodást szeretnék kiterjeszteni a középiskolásokra olyan formában, hogy a felsőoktatásba készülő hátrányos helyzetű, rászoruló diákok szervezett képzések keretében, megfelelő környezetben készülhessenek fel felsőfokú tanulmányaikra. Ennek során többek között az egyetemen tartott felzárkóztató órákon, nyelvi kurzusokon vehetnek részt a diákok attól függetlenül, hogy a felvételi eljárás során a Pannon Egyetemet választják-e a későbbiekben. Ennek a rendszernek a modellintézménye lesz a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakközépiskolája.

Molnár Roland, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnöke hangsúlyozta, hogy szervezetük már 8 éve támogatja a hátrányos helyzetű diákokat. Örömét fejezte ki, hogy ez az együttműködés létrejön, és ilyen módon is támogatni tudják a jövőben a rászoruló diákokat, akiknek szorgalmazni fogja, hogy az egyetem által nyújtott programokon, képzéseken részt vegyenek.

Irányi László, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakközépiskolájának igazgatója kiemelte, az Egyesülettel már több éve szorosan együttműködnek, a Pannon Egyetemmel pedig gyakorlatilag megalapulásuk óta sokoldalú, informális kapcsolatot ápolnak, melyet ezzel a megállapodással formálissá is tesznek. Hozzátette, a diákok számára nagy váltás a középiskola után az egyetem, ezért szükséges, hogy a hátrányos helyzetű tanulók megfelelő segítséget kapjanak. A fiatalok megsegítése mindhárom fél közös érdeke, ezért is jelentős ennek az együttműködésnek a létrejötte.

Forrás:Pannon Egyetem
Rektori Titkárság
PR, Marketing és Nemzetközi Kapcsolatok Csoport

Frissítés:

„A képzésekben jelenleg nem vesznek részt diákok, mivel ezek majd szeptemberben indulnak, eddigre szervezik meg a középiskolá(k)on belül, hogy ki szeretne részt venni. Előzetesen véleményünk szerint a diákokat az motiválja majd, hogy az egyes képzések során egyetemi környezetben az egyetemen tanultakra készülhetnek majd fel, illetve segítséget kaphatnak a nyelvvizsgára, érettségire való felzárkózásban is. Olyan felzárkóztató kurzusokra járhatnak a diákok, melyeket egyetemi hallgatók is hallgatnak, például matematika, fizika és nyelvi területen. Ezek az egyetemi termekben, az adott kurzusoknak megfelelő felszerelésekkel kerülnek megtartásra. ”

Gombás Kornél
Gombás Kornél
Kommunikációs és marketing referens

Pannon Egyetem
Rektori Titkárság
PR, Marketing és Nemzetközi Kapcsolatok Csoport

Előző cikkVirtuális valóságot visz a közoktatásba a Telenor
Következő cikkAz autizmus, az iskola és Én – egy autista gyerek kérései