Kezdőlap Digitális eszközök

„Ikt szakácskönyv”-ből főzhetnek a Tanárblog jóvoltából – újdonság a Microsoft oktatói hálózatán!

Gyakorlati segítséget nyújtó ún. "szakácskönyvben" teszik közzé tanári módszereiket, tapasztaltaikat a Tanárblog szerzői, akik a Microsoft Tanári Közösség oldalán is nagyon aktívan dolgoznak. A könyv ill. módszertan ingyenesen elérhető, ld. alább. Cikkünkben bemutatjuk a kötet elérésének lépéseit is.

tanarblogIktszakacskonyvEleres

A két pedagógus szakember saját elmondása szerint is megint „kisütött” valamit”, ami hasznos lehet a pedagógusoknak. A Tanarblog.hu oldalon elmondják, hogy  miért döntöttek a rendhagyó közlés ezen formája mellett – hogy „szakácskönyvként” publikálják a jó gyakorlatokat?

Ezt írják „úgy döntöttünk, megírjuk a saját IKT szakácskönyvünket, amelyben recepteket adunk a digitális technika órai alkalmazásához. A könyv a Microsoft Tanári Közösség oldaláról tölthető le (IDE KATTINTVA), rövid, ingyenes regisztráció után. Minden egyes recept tartalmazza a hozzávalókat, azaz azt, hogy milyen programok és milyen felszerelés szükséges a megvalósításához, az elkészítést, vagyis azt, hogy mit kell a tanárnak előre elkészítenie és végül a tálalást, amiben elmondjuk, hogyan használható az eszköz a tanításban. Az egyes alkalmazások használatához videók, használati útmutatók is a tanárok segítségére állnak. Az első rész az értékeléssel foglalkozik és 5 jól kipróbált receptet tartalmaz. INNEN érhető el.” Az oldal azóta frissült, a második rész – „Receptek az azonnali visszajelzéshez” –  innen érhető el.

(Forrás: Tanarblog.hu)

A Microsoft Tanári Közösség oldalán elérhető regisztráció lépéseihez egy rövid bemutatót készítettünk, angolul nehezebben boldogulóknak is hasznos lehet!

 

Sok sikert!

Hogyan tölthetjük le a könyvet?

1. lépés:

tanarblogIktszakacskonyv1

 

2. lépés:

„A lap nem jeleníthető meg”- De a lila betűkre- „sing in here” – iratkozzon fel most!- gombra kattintva továbbléphetünk!tanarblogIktszakacskonyv_nemelerhetoNo2.

3.lépés:

Válasszuk ki a régiót! (Európa)

Üssünk egy entert és várjunk!tanarblogIktszakacskonyv_belepesNo3regiovalasztas.

4.lépés:

Legörgetve tallózzuk ki és kattintsunk az meg az ország nevére- Hungary!

tanarblogIktszakacskonyv_belepesNo4orszagvalasztas.

5.lépés:

Az ország kiválasztása után lépjünk be az Office 365 fiókunkkal , vagy ha nincs, akkor  regisztráljunk, ill. végső esetben a felajánlottak közül válasszunk!(pl. Facebook)

tanarblogIktszakacskonyv_belepesNo5Fiokvalasztas.

6. lépés:

Belépés után újra lépjünk a Tanárblog oldal bejegyzésére:

tanarblogIktszakacskonyv1

7.lépés: Majd ez után megjelenik a letöltésre mutató link, ahonnan már elérhető pl. az első rész: a 6 oldalas, .pdf-ben letölthető dokumentum.

tanarblogIktszakacskonyvEleres

Köszönjük, hogy végignézte a bemutató, jó tanulást! Ossza meg másokkal is ezt a bejegyzést a FB-on!

Előző cikkMilliárdok szoftveradományként a civileknek
Következő cikkSzakértő az internetbiztonságról – gyakorlatiasan 1.