Kezdőlap hírmozaik

    Ingyenes információs eszköz készült külföldiek számára

    A Duna Régió Iránytű elnevezésű ingyenes információs eszköz elősegíti az adott országba letelepedési, tanulási és munkavállalási céllal legálisan érkező külföldiek integrációját. Öt nyelven kínál hasznos információkat a hozzánk érkező külföldieknek. Segít az általános tájékozódásban, a munkavállalás és az oktatás kérdéseiben.

    Forrás: http://hu.danubecompass.org/

    A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (KDRIÜ) immár 10 éve a magyar innovációs piac meghatározó szereplője. Kiemelkedő szerepet vállal a regionális innovációs folyamatok generálásában, technológiai innovációs hálózatok szervezésében, és innovációt segítő szolgáltatások nyújtásában. Az elmúlt években számos hazai és nemzetközi projektet valósított meg.

    Forrás: http://hu.danubecompass.org/

    DRIM elnevezésű − a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló − nemzetközi projektjében (szlovén, cseh, horvát, német, osztrák, szerb és bosnyák partnerszervezetekkel) kifejlesztették a Duna Régió Iránytű elnevezésű ingyenes információs eszközt, amely elősegíti az adott országba letelepedési, tanulási és munkavállalási céllal legálisan érkező külföldiek integrációját.

    A Duna Régió Iránytű az alábbi linken keresztül érhető el: www.danubecompass.org

    Öt nyelven (magyarul, angolul, kínaiul, arabul és oroszul) kínál hasznos információkat a hozzánk érkező külföldieknek. Segít az általános tájékozódásban, a munkavállalás és az oktatás kérdéseiben. Informál az egészségügyi ellátásról és a biztosítási jogviszonyról, továbbá a praktikus, a napi életvitelhez, a magyar szokásokhoz, ünnepkörökhöz és kultúrához kapcsolódó tudnivalókat is listázza.

    Előző cikkA tisztelet kultúráját szeretnénk megerősíteni – Interjú dr. Simicskó Istvánnal a hazafias és honvédelmi nevelésről
    Következő cikkIlyen volt a mohácsi busójárás – KÉPGALÉRIA