Kezdőlap osztályfőnök

Érzelmi intelligencia a családban, szülő-gyerek kapcsolatban

2016. április 16-án 10:00-től fél napos konferenciára hívjuk a pedagógusokat – az Értsünk szót és a Felelős Szülők Iskolája közös szervezésében – amelynek középpontjában az érzelmi intelligencia áll.

eqacsaladbanAz érzelmeink minden pillanatban hatnak ránk – amikor szándékunk ellenére kiabálunk a gyerekünkkel, vagy ha lelkiismeret-furdalásunk van egy-egy rossz döntés után. Akár tudatában vagyunk, akár nem.

– Mi az az érzelmi intelligencia és hogyan használhatjuk a magunk és gyerekeink számára?

– Hogyan segíthetünk a gyerekünknek, hogy megtalálja a helyét a kortársai között?

– Mivel lesz jobb a gyerekeinknek, ha tudatában vannak annak, amit éreznek és használják ezt a tudást?

– Ha segítenél és példát mutatnál a gyerekednek, hogyan kezelheti jól az érzelmeit ( pl. a dühét is) akkor a legjobb helyen jársz!

Témáink:

-Megtudod, miért jó, ha megfelelően tudod kifejezni az érzelmeidet és hogyan hat ez a családon belüli kapcsolatokra, a bizalomra és a konfliktusokra

-Tudatosíthatsz néhány mintát és játszmát a családban, és átgondolhatod, hogyan tudsz ezeken változtatni (pl. ha vannak helyzetek, amelyek mindig vitában torkollanak)

-Látni fogod, hogyan kezeled a váratlan vagy nehéz helyzeteket – hiszen a gyereked néha ilyen helyzet elé állít -, és azt is, hogyan segít ebben a kritikus gondolkodás és az empátia

-Megkeressük a motivációd és optimizmusod, ha egy fárasztó nap végén kifacsart vagy és néha rossz döntéseket hozol – parttalan vitába bocsátkozol, a tekintélyeddel zárod le a vitát vagy ráhagyod, csak túlélni szeretnéd…

-Meglátod, hogy már egy kis lépéssel sokkal hatékonyabb lehetsz a szülői szerepedben – ha alkalmazod!

HelyszinIdo

Interaktív, a résztvevők aktivitására épülő előadások, amelyekkel új alapokra helyezhető a szülő-gyerek kapcsolat.

Hogyan tudunk hatni a gyerekekre, úgy, hogy az ne kényszerítés legyen? Miből tudják a gyerekek, hogy valóban figyelünk rájuk és értjük őket?

Mi kell ahhoz, hogy kihozzák magukból a legjobbat?

Mitől érezhetjük magunkat jobb szülőnek, ha a legjobb szándékunk ellenére is kiabálunk velük?

Pedagógusoknak kedvezmény és ajándék

A pedagógusoknak szeretnénk egy kedvezményes lehetőséget biztosítani a rendezvényre, így ha valaki jelentkezik és beírja a kuponkód mezőbe, hogy „Pedagógus”, akkor a jegyár 3000,- Ft-tal csökken.
Minden résztvevő ajándékba kap egy 4000,- Ft értékű EQ tesztet és a teszteket egy webináriumon értékeljük majd ki, amin szintén díjmentesen vehetnek részt.

További részletek itt:

http://www.ertsunkszot.hu/ei-konferencia/

 

Előző cikkDr. Koncz István: Sikeres Trénerek Nagy Kézikönyve – Recenzió
Következő cikkSzupervízióval megállítható a kiégés?