Kezdőlap jó példák

1353- aki hívja, tanszerekkel segít – az Ökumenikus Segélyszervezet sikeres kezdeményezéséről

A tanévkezdést megelőző napokban érkezik hajrájához a gyűjtés a 1353-as adományvonalon. A Ökumenikus Segélyszervezet tanévkezdési kampányában adományt gyűjtenek és tanszereket szállítanak a rászorulóknak. Képes beszámolónk következik.

moscsomagpostakocsiTúl az Iskolakezdés együtt! segélyakció félidején már gőzerővel zajlik a korosztálynak megfelelő tanszercsomagok összeállítása.A munkatársak és önkéntesek folyamatosan készítik össze az iskolaszereket, hogy a segítség a szervezet országos intézményhálózata és a Magyar Posta segítségével mind az ezer gyerekhez eljusson az első becsengetés előtt. A csomagok összeállításába és kiszállításába Wolf Kati is bekapcsolódott. A Segélyszervezet az első becsengetésig hátralévő szűk egy hétben nagy hangsúlyt fektet az adománygyűjtésre is. Cél, hogy első becsengetésig meglegyen az 1000 csomaghoz szükséges 10 millió forint.      

moscsomagAz első csomagok útnak indítása alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Lehel László a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) vezetője  elmondta, hogy nagy öröm, hogy idén is sokan álltak már a segélyakció mellé, és így az elmúlt másfél hétben több mint 7 millió, azaz 700 tanszercsomagnyi pénzadomány érkezett. A 1353-as adományvonalat tárcsázó adományozók mellett az elnök-igazgató köszönetet mondott az akció jelenlévő partnereinek is: a gyűjtésben és logisztikában segítséget nyújtó Magyar Postának és a tanszerek megvásárlását rendkívüli beszerzési árakkal és adományokkal segítő Herlitz Hungária Kft.-nek.  Megerősítette: Ha így folytatódik az összefogás, akkor tanévkezdésig idén is minden csomag eljut a gyerekekhez, a Segélyszervezet intézményeibe, a segélykérő családok otthonába, illetve a határon túlra Kárpátaljára és Erdélybe is.

moscsomagA csomagok célba juttatásában segítő Magyar Posta képviseletében Molnár Róbert, a Magyar Posta Üzleti és logisztikai vezérigazgató-helyettese a sajtónyilvános eseményen kiemelte: „a Magyar Posta, mint az egyik legnagyobb nemzeti vállalat kötelességének érzi, hogy lehetőségeihez mérten segítsen a rászorulókon. Különösen, ha gyermekekről van szó. Éppen ezért a Magyar Posta már ötödik alkalommal vesz részt az Ökumenikus Segélyszervezet tanévkezdési kampányában. Az elmúlt évhez hasonlóan az adománygyűjtés támogatása mellett idén is a tanszercsomagok kiszállítását vállaltuk, támogatva ezzel a Segélyszervezet célkitűzéseit.”

Forrás:MÖS

Fotó: Fekete Dániel / MÖS

Előző cikk„12 ok, amiért szerethet valaki tanítani” – és Önnek mik az érvei:)?
Következő cikkFlow élményre vágynak  a tanulók – egy felmérés eredményei