Kezdőlap hírmozaik

    Erasmus+ Győrben, Keszthelyen és Pécsett is!

    Szeretné, ha diákjai külföldi szakmai gyakorlaton vennének részt és a nyelvtudásuk is fejlődne? Szívesen utazna Ön is külföldi tapasztalatcserére?Erre kínál lehetőséget az Erasmus+ program. A szakképzésben dolgozók nemcsak Budapesten, hanem három vidéki helyszínen is tájékozódhatnak a lehetőségekről novemberben.

    tempusszakmak

    Három helyszín

    A vidéki városokban szervezett pályázatíró szemináriumok helyszíneinek kiválasztásakor a fő szempont az volt, hogy ott legyen mód első kézből tájékozódni, ahol eddig még szerényebb volt az érdeklődés a nemzetközi lehetőségek iránt.  A források várható bővülésének is köszönhetően 2017-ben még többen vehetnek részt az Erasmus+ program szakképzési mobilitási pályázattípusában.

    Diákok külföldi szakmai gyakorlatra jelentkezhetnek, oktatók és szakértők pedig tanulmányutakon vehetnek részta program finanszírozásával. Ennek azonban feltétele a sikeres pályázás, de a Tempus Közalapítvány novemberi rendezvényein a még tapasztalatlan pályázóknak is segítséget nyújtanak.

    A vidéki szemináriumok tartalma és előadói megegyeznek a Budapesten tartott rendezvényekével.

    Miért érdemes pályázni?

    A külföldi szakmai gyakorlat egyedülálló lehetőséget jelent a szakképzésben tanuló diákok számára, hogy bepillantást nyerjenek magas szakmai színvonalon működő, sikeres vállalatok mindennapjaiba, és a gyakorlatban alkalmazhassák mindazt, amit az iskolában megtanultak. A külföldi szakmai gyakorlat lehetőséget kínál a diákok nyelvtudásának megerősítésére és javíthatja elhelyezkedési esélyeiket is.Az oktatók és szakemberek számára elérhető tapasztalatcserék során pedig új technológiák, innovatív oktatási módszerek megismerésére és adaptálására van mód.

     

    Kik jelentkezhetnek?

    Szakképzési mobilitási projektek megvalósításáraelsősorban szakképző intézmények, szakgimnáziumok, szakképzési centrumok jelentkezését várják.

    Az Erasmus+ győri, keszthelyi és pécsi pályázatíró szemináriumaira itt tud jelentkezni:

    http://tka.hu/hir/6288/erasmus-palyazatiro-szeminariumok

    További információ: www.erasmuspusz.hu

    Előző cikkErasmus+ Siófokon, Szolnokon és Zalaegerszegen is!
    Következő cikkCikksorozattal és élő közvetítéssel jelentkezünk a Könyvtárostanárok Egyesületének Őszi Szakmai Napjáról